Hlavní obsah

Bencicová - Wozniacká 6:2, 6:4Bencicová bude v Tokiu hrát o titul i Top 10, v Soulu čeká finále kvalifikantku Sasnovičovou

Aktualizováno

Švýcarská tenistka Belinda Bencicová a Polka Agnieszka Radwaňská se utkají o titul na turnaji v Tokiu. Bencicová v semifinále vyřadila nejvýše nasazenou Caroline Wozniackou z Dánska 6:2, 6:4, Radwaňská si po páteční čtvrtfinálové výhře nad Karolínou Plíškovou poradila ve dvou setech i se Slovenkou Dominikou Cibulkovou.

Foto: Yuya Shino, Reuters

Švýcarská tenistka Belinda Bencicová se raduje z vítězství nad Dánkou Caroline Wozniackou.

Článek

Bencicová a Wozniacká proti sobě letos nastoupily počtvrté a znovu se z vítězství radovala osmnáctiletá Švýcarka. Světová šestka Wozniacká ji sice loni v Istanbulu porazila dvakrát 6:0, jenže od té doby ve vzájemných zápasech nezískala ani set.

V nedělním finále Toray Pan Pacific Open bude Bencicová útočit na třetí letošní titul, který by jí zároveň zajistil i premiérový posun do elitní desítky žebříčku WTA. Bývalá světová dvojka Radwaňská ještě v této sezoně žádný turnaj nevyhrála.

Do finále v Soulu prošla běloruská kvalifikantka Sasnovičová

Běloruská tenistka Alexandra Sasnovičová, 136. hráčka světového žebříčku, prošla na turnaji v Soulu z kvalifikace až do finále. V semifinále ve třech setech vyřadila slovenskou turnajovou dvojku Annu Karolínu Schmiedlovou a o titul se v neděli utká s nejvýše nasazenou Rumunkou Irinou-Camelií Beguovou.

Beguová do finále postoupila přes Belgičanku Alison van Uytvanckovou, kterou zdolala snadno 6:0, 6:2, a po třech letech od triumfu v Taškentu může získat druhý turnajový titul. Od její příští soupeřky ji v pořadí WTA dělí 107 míst.

Raonic se v Petrohradě utká o titul se Sousou

Kanaďan Milos Raonic bude hrát na turnaji v Petrohradě o první titul v sezóně. Devátý muž světového žebříčku, který je v Rusku nasazen jako číslo dvě, se při svém druhém letošním finálovém startu utká s Joaem Sousou. Portugalský hráč je v této sezóně ve finále už potřetí, i on ale dosud vždy vyšel naprázdno.

Raonic v semifinále porazil Španěla Roberta Bautistu 6:2, 7:6 a dál prochází pavoukem bez ztráty setu. Sousa, který ve čtvrtfinále vyřadil přemožitele Tomáše Berdycha z 2. kola Simona Bolelliho, dnes zvítězil nad Rakušanem Dominicem Thiemem a oplatil mu porážku z červencového finále v Umagu.

Raonic čeká na zisk sedmého titulu v kariéře od loňského triumfu ve Washingtonu. Sousa získal svou jedinou trofej v roce 2013 v Malajsii, od té doby marně usiloval o další ve čtyřech finálových startech.

V Metách si zahrají o titul domácí Francouzi

Francouz Gilles Simon bude na domácím turnaji v Metách usilovat o třetí titul. Druhý nasazený hráč se o druhou letošní trofej utká s krajanem Jo-Wilfriedem Tsongou, který letos zatím na první úspěch čeká, v Metách už však v minulosti rovněž dvakrát triumfoval.

Desátý hráč světového žebříčku Simon porazil v semifinále Slováka Martina Kližana dvakrát 6:4, přestože ve druhém setu musel dotahovat ztrátu. Tsonga, jenž je v Metách nasazen jako číslo tři, nedal Philippu Kohlschreiberovi jedinou šanci k brejku a německého soupeře přehrál 6:3, 6:4.

Francouzští daviscupoví kolegové se utkají podesáté v kariéře, ve vzájemné bilanci vede Tsonga 6:3. Naposledy Simona porazil vloni na Australian Open.

Tenisový turnaj žen v Tokiu (tvrdý povrch, dotace milión dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Bencicová (8-Švýc.) - Wozniacká (1-Dán.) 6:2, 6:4
A. Radwaňská (7-Pol.) - Cibulková (SR) 6:4, 6:1
Tenisový turnaj žen v Soulu (tvrdý povrch, dotace 500 000 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Beguová (1-Rum.) - Van Uytvancková (8-Belg.) 6:0, 6:2
Sasnovičová (Běl.) - A. K. Schmiedlová (2-SR) 3:6, 6:3, 6:3
Tenisový turnaj mužů v Petrohradu (tvrdý povrch, dotace 1,091 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Sousa (7-Portug.) - Thiem (3-Rak.) 6:4, 7:6 (7:5)
Raonic (2-Kan.) - Bautista (4-Šp.) 6:2, 7:6 (7:2)
Tenisový turnaj mužů v Metách (tvrdý povrch, dotace 494 310 eur):
Dvouhra - semifinále:
Simon (2-Fr.) - Kližan (6-SR) 6:4, 6:4
Tsonga (3-Fr.) - Kohlschreiber (5-Něm.) 6:3, 6:4
Tenisový turnaj žen v čínském Kuang-čou (tvrdý povrch, dotace 250 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Jankovičová (4-Srb.) - Allertová (ČR) 6:2, 6:0
Čtyřhra - finále:
Hingisová, Mirzaová (1-Švýc./Ind.) - Sü Š'-lin, Jou Siao-ti (Čína) 6:3, 6:1

Reklama