Hlavní obsah

Dukla - Brno 1:2Brno díky Řezníčkovi otočilo zápas na Dukle

MinutaMin. Tým Hráč Akce
39. Berger 1 : 0
63. Řezníček 1 : 1
74. Řezníček 1 : 2
Záznam online reportáže

Útočník Brna Jakub Řezníček dvěma góly během jedenácti minut druhé půle otočil zápas 8. kola Synot fotbalové ligy s Duklou a výrazně tak přispěl k výhře 2:1. Zbrojovka v nejvyšší soutěži ukončila sérii osmi venkovních utkání bez vítězství. Pražané, kteří vedli po brance Tomáše Bergera z první půle, doma nebodovali poprvé od března.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Michala Škodu ze Zbrojovky stíhá Branislav Miloševič z Dukly.

Článek

V základní sestavě Dukly nastoupil i lotyšský reprezentační stoper Gorkšs, jehož příchod byl oficiálně dotažen teprve v pondělí.

K první střele se dostal v páté minutě brněnský kapitán Zavadil, ale Rada si s jeho pokusem nadvakrát poradil. Poté převzala iniciativu Dukla. V osmnácté minutě hostující Řezníček nepovedenou zpětnou přihrávkou vyslal do úniku Krmenčíka, kterého v šestnáctce na poslední chvíli odzbrojil vracející se Petr Buchta.

Ve 39. minutě Pražané ze své převahy vytěžili vedoucí gól. V první chvíli to vypadalo, že gólman Doležal zlikvidoval Bergerovu hlavičku ještě na čáře, ale hlavní rozhodčí Orel po domluvě od pomezního Hocka nakonec branku uznal. Ani opakovaný televizní záběr nebyl úplné průkazný. Berger tak sedmým gólem v sezoně dotáhl nejlepšího střelce soutěže Lafatu ze Sparty.

Řezníček zařídil obrat

Brno začalo druhý poločas náporem a sevřelo Duklu na její polovině. Rada musel vyrazit Kerestešovu ránu z dálky. V 63. minutě už Zbrojovka vyrovnala. Kerestešův centr propadl až na zadní tyč k volnému Řezníčkovi a ten hlavou překonal Radu.

Vzápětí se Dukla mohla vrátit do vedení, ale Přikrylovu střelu vyrazil Doležal a dorážející Beauguel dostal míč do sítě z ofsajdového postavení. Francouzský útočník pak mohl skórovat regulérně, Doležal však jeho střelu pod břevno vyškrábnul na roh.

V 74. minutě Brňané skóre z přečíslení otočili. Škoda přiťukl míč Řezníčkovi, jenž se trefil přesně k tyči. Útočník hostující ze Sparty tak zopakoval dva zásahy z minulého utkání se Slováckem.

Domácí měli v závěru několik možností na vyrovnání, pokaždé je však zradilo nepřesné zakončení. Brno si tak připsalo první ligové vítězství na Julisce.

8. kolo fotbalové Synot ligy:
Dukla Praha - Zbrojovka Brno 1:2 (1:0)
Branky: 39. Berger - 63. a 74. Řezníček. Rozhodčí: Orel - Hock, Peřina. ŽK: Jakub Mareš - Lacko. Diváci: 1852.
Dukla: F. Rada - Miloševič, Gorkšs, Štetina, Vrzal - Považanec (74. Jakub Mareš), Marek Hanousek, Daniel Tetour (82. Čajič) - Berger, Krmenčík (59. Beauguel), Přikryl. Trenér: Kozel.
Brno: Martin Doležal II. - R. Buchta, Košťál, P. Buchta, Keresteš - Chrien (85. Malík), Lacko - Lutonský (90. Brigant), Zavadil, Michal Škoda - Řezníček (89. Moukanza). Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: