Hlavní obsah

Slovácko - Bohemians 1905 1:0Slovácko vítězstvím nad Bohemians 1905 ukončilo sérii dvou proher

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Diviš 1 : 0
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalisté Slovácka porazili v osmém kole Synot ligy doma Bohemians 1905 1:0 a po dvou prohrách se dočkali vítězství. Jedinou branku zápasu vstřelil ve 36. minutě Jaroslav Diviš. Klokani zůstali v tabulce na předposledním místě a stále čekají na první ligové vítězství.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Filip Hlúpik ze Slovácka a Josef Jindřišek z Bohemians 1905 bojují o míč.

Článek

Slovácko postrádalo svou útočnou oporu Doška, kterého nahradil na hrotu Diviš. Do sestavy se také vrátili po zranění Kuncl se Šumolikoskim.

Domácí od úvodních minut vynikali lepší kombinační souhrou a získali si i územní převahu. Do útoku se sice zapojovali i krajní obránci Kuncl s Reinberkem, nevypracovalo si Slovácko dlouho žádnou slibnější šanci. Teprve ve 25. minutě prověřil Sadílek střelou z dvaceti metrů kvality brankáře Zlámala.

Hráči Bohemians se snažili v prvním poločase o otevřenou partii, většinou ale zůstalo jen u náznaků protiútoků. Tlak se podařilo Slovácku zužitkovat ve 36. minutě po průniku Hlúpika, kdy se po kombinaci Sadílkem dostal míč k volnému Divišovi, který pomalou střelou k tyči vstřelil vedoucí branku.

Heča remízu nedovolil

Po inkasovaném gólu se Pražané více zapojovali do útočení. Zahrozili ale pouze těsně před koncem poločasu, kdy Mosquerovu tvrdou ránu k tyči stačil brankář Heča vyrazit. V tlaku pokračovali hosté i po přestávce a většinu útoků vedl po levé straně Schick, v koncovce mu však chyběla větší přesnost.

Největší šanci k vyrovnání měli hosté v 69. minutě. Prakticky hned po vystřídání střílel zblízka Hubínek, ale domácí gólman Heča jeho pokus vyrazil. Slovácko se zatáhlo do obrany a spoléhalo jen na protiútoky, v nervózním závěru už ale jednobrankové vítězství udrželo.

8. kolo fotbalové Synot ligy:
1. FC Slovácko - Bohemians Praha 1905 1:0 (1:0).
Branka: 36. Diviš. Rozhodčí: Kocourek - Blažek, Vysloužil.ŽK: Civič, Břečka - Šírl. Diváci: 3963.
Slovácko: Heča - Kuncl, Hofmann, Břečka, Reinberk - Šumolikoski - Hlúpik (86. Chvátal), Sadílek, Havlík, Civič (74. T. Rada) - Diviš. Trenér: Habanec.
Bohemians 1905: Zlámal - Pauschek, Škerle, Šmíd (68. Hubínek), Šírl - Acosta (81. Bartek), Jindřišek, Gajič, Mosquera - Akulinin (46. Čížek), Schick. Trenér: Pivarník.

Reklama

Související témata: