Hlavní obsah

Karlovy Vary - Ml. Boleslav 2:5Mladá Boleslav vyhrála v Karlových Varech a uspěla potřetí v řadě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Pacovský 0 : 1
6. Pacovský 0 : 2
8. Voráček 0 : 3
15. Tomeček 1 : 3
15. Lenc 1 : 4
40. Pabiška 1 : 5
54. Bartek 2 : 5
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Mladé Boleslavi zvítězili v 6. kole Tipsport extraligy v Karlových Varech 5:2 a potřetí za sebou naplno bodovali. Středočeši rozhodli už v první třetině, kterou vyhráli 4:1. Dvěma góly ozdobil svůj 200. start v domácí nejvyšší soutěži hostující útočník Dominik Pacovský. Energie zůstává s pouhými třemi body poslední.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

První šanci měl domácí kapitán Duda. Hosté zahrozili vzápětí a po Urbanově přihrávce se nedostal v dobré pozici k zakončení Hyka. Při Vachovcově vyloučení ve čtvrté minutě už hosté udeřili a Habala překonal střelou od modré čáry Pacovský. Ten se znovu trefil přesně za dvě minuty, kdy po Hykově přihrávce zakončoval z levého kruhu.

V osmé minutě už vedl Bruslařský klub 3:0, když Habala překvapil v přesilovce nahozením z vlastní obranné třetiny Voráček a do branky domácích se po oddechovém čase postavil Závorka. V 15. minutě Energie snížila. Duda ještě únik neproměnil, ale střela Jana Tomečka po Rachůnkově přihrávce při signalizovaném vyloučení už skončila za Rittichovými zády. Slabší chvilku si po Habalovi ale vybral i Závorka, když hned za 33 vteřin po snížení Energie pustil za svá záda nepovedenou střelu Lence.

Ve druhé dvacetiminutovce se domácí snažili zkorigovat stav, ale jejich snahu brzdila nepřesná koncovka a častá vyloučení. Šance nevyužili Harant a Rachůnek. Od poloviny zápasu opět zabrali hosté a ve 33. minutě trefil Lenc tyč, což si sudí prověřili i u videorozhodčího. Následné možnosti Výborného a Pacovského ještě Závorka zlikvidoval, ale na kombinaci Žejdla s Lencem půl minuty pře koncem druhé dějství byl už krátký.

Po zbytek zápasu hosté potvrzovali aktuální výbornou formu a jen Závorkův výkon jim nedovolil navýšit skóre. Naopak při Urbanově vyloučení v 54. minutě zkorigoval výsledek Bartek, který přes padajícího obránce prostřelil Ritticha.

6. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - BK Mladá Boleslav 2:5 (1:4, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. J. Tomeček (T. Rachůnek, Duda), 54. Bartek (Sičák, Bičánek) - 4. Pacovský (Žejdl, M. Látal), 6. Pacovský (Hyka, Urban), 8. Voráček (Stříteský), 15. Lenc (Trončinský, Žejdl), 40. Pabiška (Žejdl, Lenc). Rozhodčí: Pešina, R. Svoboda - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 3341.
Karlovy Vary: Habal (8. Závorka) - Benák, Bičánek, Harant, Sičák, J. Tomeček, Gulaši, Deyl - Duda, Marosz, T. Rachůnek - Bartek, Haščák, T. Rohan - V. Tomeček, Kverka, Vachovec - D. Hruška, Gorčík. Trenéři: Mlejnek a Mariška.
Mladá Boleslav: Rittich - Voráček, Stříteský, Holub, Trončinský, Kučný, Ovčačík - Bárta, D. Výborný, M. Látal - Pacovský, Urban, Hyka - Pabiška, Žejdl, Lenc - Klimenta, R. Hruška, Jarůšek. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec