Hlavní obsah

Litvínov - Sparta 3:2 SNLitvínov porazil po nájezdech Spartu a ukončil sérii porážek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Kumstát 0 : 1
43. Hübl 1 : 1
49. Přibyl 1 : 2
51. Šrámek 2 : 2
65. Hübl (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili v 6. kole Tipsport extraligy Spartu 3:2 po samostatných nájezdech a ukončili sérii čtyř porážek. O výhře úřadujícího mistra rozhodl v rozstřelu Viktor Hübl, jenž se mezi střelce zapsal i v normální hrací době.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský útočník Viktor Hübl překonává v samostatných nájezdech sparťanského brankáře Tomáše Pöpperleho.

Článek

Do první větší šance duelu se ve čtvrté minutě dostali Hübl s Lukešem, jejich přečíslení dva na jednoho však zmařila nepřesná přihrávka. Januse v litvínovské brance vyzkoušel při Skleničkově vyloučení Hlinka, neuspěl však stejně jako na druhé straně Jánský. Oba týmy v úvodní třetině nevyužily dvě přesilové hry, v nich byli blízko brance hostující Réway a domácí Hübl.

Bezbrankový stav se změnil až po 54 sekundách druhé třetiny, kdy při signalizovaném vyloučení otevřel skóre po Čajkovského přihrávce od mantinelu Kumstát. Druhý gól mohli přidat Přibyl, Cingel a Forman, více ze hry ale následně měla Verva. Spartu však držel spolehlivý Pöpperle. V polovině zápasu mu při Trávníčkově pokusu vedle zákroku hokejkou pomohla i horní tyč, proti Hüblovi a Martynkovi si však poradil sám bez pomoci brankové konstrukce.

Ve 42. minutě se již Severočechům podařilo vyrovnat. Na trestné lavici se sešli Klimek s Glennem a Litvínov přesilovku pět na tři za jedenáct sekund využil. Pöpperleho překonal Hübl a nejproduktivnější hráč uplynulé sezóny si tak připsal již šestý gól v tomto ročníku.

Hübl rozhodl v nájezdech

Ve 48. minutě však dostala šanci předvést své umění ve hře pět na tři i Sparta a také nezaváhala. Po Hlinkově přihrávce získal Pražanům zpět vedení Přibyl. Litvínov ale dokázal opět zareagovat a Šrámek v 51. minutě vyrovnal.

Další gól již nepadl a tak si oba týmy zopakovaly prodloužení z předešlého extraligového kola. V nastavené pětiminutovce Pražané nevyužili téměř dvouminutovou přesilovku čtyři na tři, ani samostatný nájezd dvojice hráčů. Janus oba pokusy Saboliče vyrazil. O vítězi tak rozhodly samostatné nájezdy. Druhý bod nakonec díky Hüblovi, jenž jako jediný svůj nájezd proměnil, získali domácí.

6. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Sparta Praha 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 0:1, 2:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 43. Hübl (Lukeš, F. Pavlík), 51. Šrámek (Gerhát, Z. Sklenička), rozhodující sam. nájezd Hübl - 21. Kumstát (Čajkovský, Barinka), 49. Přibyl (J. Hlinka, Polášek). Rozhodčí: Mrva, Šindler - Zíka, Jindra. Vyloučení: 5:8, navíc Piskáček (Sparta) 10 min. Využití: 1:1. Diváci: 4895.
Litvínov: Janus - Frolo, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, Chaloupka, T. Pavelka - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - Šrámek, Gerhát, M. Hořava - Písařík, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a Weissmann.
Sparta: Pöpperle - Čajkovský, Barinka, Polášek, J. Mikuš, Glenn, Hrbas, Piskáček - Sabolič, Pech, Kumstát - Réway, J. Hlinka, Klimek - Forman, Přibyl, Cingel - M. Procházka, Černoch, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: