Hlavní obsah

Hradec Králové - Brno 3:1Hradec Králové porazil Brno, na tříbodový zisk zadělal v úvodu zápasu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Courchaine 1 : 0
11. Köhler 2 : 0
42. Zohorna 2 : 1
48. Červený 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové porazili v 6. kole Tipsport extraligy Brno 3:1. Výhra po dvou předchozích porážkách v Liberci a na Spartě zároveň pro Mountfield znamenala první bodový zisk proti svému nedělnímu sokovi po třech vzájemných zápasech. Domácí přeskočili Kometu v tabulce a vyšplhali se na čtvrtou příčku.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Hradce Králové slaví gól proti Brnu. Zleva Bedřich Köhler, Jaroslav Bednář, Adam Courchaine, Karel Pilař a Zdeněk Čáp.

Článek

Východočeši na Kometu vlétli a mačkali ji od úvodního buly. Jejich nadšení a elán navíc umocnil velmi rychlý vedoucí gól po 74 odehraných vteřinách. Ihnacak se protáhl podél mantinelu, ještě těsně před srážkou s Ptáčkem předložil parádní nahrávkou puk Courchaineovi a ten nezaváhal.

Jen pár okamžiků po opětovném zahájení hry museli hosté kvůli Kaberleho podražení do čtyř a gólman Čiliak měl při oslabení velké štěstí, že nekapituloval podruhé. Zkušený Bednář, jenž vedl Mountfield při zdravotní absenci stabilního kapitána Šimánka do boje s kapitánským 'céčkem', si počkal na zakončení, potáhl si puk na bekhend a rozezvučel tyč.

Královéhradečtí byli i v dalším průběhu úvodního dějství výrazně aktivnějším celkem. Bez potíží přečkali první početní výhodu svého soupeře a v 11. minutě si naopak sami vynutili více než minutovou dvojnásobnou přesilovku. Na její využití však Východočechům stačila půlminuta: Pilař si od modré čáry sjel až na vrchol kruhů, svou bombou trefil před Čiliakem clonícího Köhlera a bylo to 2:0.

Červený pojistil výhru

Od druhé třetiny ubrali domácí trochu ze svého ofenzivního snažení, ale o to pečlivější byli směrem dozadu a Kometa marně hledala cestu do šancí. Když už však něco prošlo na branku, byl vždy na správném místě spolehlivě chytající Svoboda. Ve 35. minutě mu byla nakloněna i štěstěna, když Kaberle našel před brankovištěm číhajícího Hrušku, jenže ten měl kotouč pod bruslemi a nedokázal ho zasáhnout holí.

V nástupu do třetí dvacetiminutovky přišla přece jen zápletka. Čermák vyhrál v útočném pásmu puk pro Kováčika, jeho rána se odrazila od zadního hrazení k Hynkovi Zohornovi a ten ho přes velkou Svobodovu snahu dokázal z úhlu poslat do sítě. Jenže ve 47. minutě Brňané špatně vystřídali, v přesilovce předložil Knotek ideálně Červenému a domácí měli dvoubrankový náskok zpět.

Oživit šance hostů na bodový zisk mohl při přesilovce v 53. minutě Kaberle, kterého vychytal Svoboda, a ještě i Honejsek, jenž už dorážel do prázdné branky, ale svému brankáři skvěle vypomohl Pilař. Když pak Kometa pohrdla ještě i další přesilovkou, bylo jasné, že na zvrat nedosáhne.

6. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Kometa Brno 3:1 (2:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. Courchaine (Ihnacak), 11. Köhler (K. Pilař, Bednář), 48. Červený (T. Knotek, Bednář) - 42. H. Zohorna (Kováčik, L. Čermák). Rozhodčí: Hradil, Hrubý - Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. Diváci: 6058.
Hradec Králové: A. Svoboda - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Čáp, Dietz, Vašíček, Hronek - Bednář, T. Knotek, J. Kudrna - Vantuch, Ihnacak, Courchaine - Köhler, Tvrdík, Dej - R. Pavlík, Troliga, Červený. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.
Brno: Čiliak - Stehlík, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Ptáček, Malec - V. Němec, J. Hruška, Ostřížek - H. Zohorna, L. Čermák, J. Káňa II - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, Raška, Tenkrát. Trenéři: Hadamczik, Beran a Pokorný.

Reklama

Související témata: