Hlavní obsah

Liberec - Třinec 2:1Liberec vyhrál nad Třincem a i potřetí doma naplno bodoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Jonák 1 : 0
46. Řepík 2 : 0
58. Nosek 2 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce porazili v 6. kole Tipsport extraligy na svém ledě Třinec 2:1 a i ve třetím domácím utkání této sezóny tak naplno bodovali. Vítěznou branku si připsal útočník Michal Řepík a pro šestadvacetiletou letní posilu Bílých Tygrů z Zugu to byla premiérová trefa v domácí nejvyšší soutěži.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberečtí hokejisté slaví gól proti Třinci v zápase 6. kola Tipsport extraligy.

Článek

Začátek utkání byl opatrný z obou stran, obě mužstva se soustředila hlavně na obranu. Do první velké šance se tak dostal až v osmé minutě hostující Polanský, který najížděl sám na Lašáka, trefil však pouze levou tyč liberecké branky. Domácí se osmělili až v polovině první dvacetiminutovky, se střelami Vampoly a Birnera si ale poradil Hamerlík.

Přesto to byli Bílí Tygři, kteří šli jako první do vedení. Dobrou kombinaci čtvrtého libereckého útoku zakončil ranou z mezikruží Jonák. Na rozdíl dvou branek mohli zvýšit Bulíř se Stránským, Hamerlík byl ale připraven.

Na přelomu prvního a druhého dějství hráli Liberečtí celé dvě minuty přesilovku pěti proti třem, ale nenaložili s ní dobře a Hamerlíka prakticky neohrozili. Vyrovnat tak mohl Klepiš, za Lašákem ale již podruhé v zápase zvonila tyč. Následně zahrozil ve vlastním oslabení domácí Špaček, jehož dělovka Hamerlíka řádně protáhla. Také Třinec si zahrál početní výhodu a byl blízko k vyrovnání. Proti Hrabalově střele do poloodkryté branky se blýsknul Lašák.

Řepík navýšil náskok

Třetí třetinu začali aktivněji Oceláři, kteří prověřili Lašáka několika střelami. Liberecký brankář si ale se všemi pokusy poradil. Udeřili tak znovu Severočeši. Birner a Řepík sehráli ukázkově přečíslení dvou na jednoho a bývalý hráč Floridy, Lva Praha či Pelicans Lahti poslal Liberec do dvougólového vedení.

Třinečtí se i nadále tlačili dopředu a Lašák tak měl stále více práce. Snížení se hosté dočkali dvě minuty před koncem, když střelou od pravého mantinelu sebral Lašákovi čisté konto obránce Nosek. Těsný náskok ale Liberec udržel.

6. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Oceláři Třinec 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 13. Jonák (Lakatoš, D. Špaček), 46. Řepík (Birner) - 58. Nosek (Polanský). Rozhodčí: Horák, Úlehla - Ondráček, Špůr. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 4591.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Plutnar, Výtisk, Ulrych - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Stránský, P. Jelínek, Krenželok - Jonák, Lakatoš, D. Špaček. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Třinec: Hamerlík - Nosek, Klesla, Hrabal, M. Doudera, Adámek, Linhart, L. Doudera - Hrňa, Kreps, Orsava - Irgl, Polanský, Dravecký - Klepiš, Plíhal, Rákos - Cienciala, Matuš, Jašek - od 41. navíc Chmielewski. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata: