Hlavní obsah

Mrštná ruka okradla Ďábly o jistý gól. V zámoří obdivují parádu českého brankáře

Jan ŠvandaSport.cz

Neupsal se hokejové Philadelphii proto, aby jen vysedával na střídačce a mezi tři tyče naskočil na pár zápasů. Michal Neuvirth se chce navzdory silné konkurenci v podobě zkušeného Stevea Masona v nové sezóně NHL prosadit do branky a v přípravě dělá vše pro to, aby trenéry zaujal a přesvědčil o svých kvalitách. Ve středečním duelu proti New Jersey Devils předvedl famózní zákrok, po němž si okamžitě naklonil domácí fanoušky.

Foto: Tom Mihalek, ČTK/AP

Brankář Philadelphie Michal Neuvirth zasahuje v utkání proti New Jersey. Vpravo je útočník Devils Travis Zajac.

Článek

Probíhala teprve druhá minuta a Ďáblové už mohli v hale Wells Fargo Center vést. Po nádherné přihrávce měl Kyle Palmieri před sebou poloodkrytou klec a dostatek času zamířit, přesto puk k údivu všech aktérů i fanoušků v síti neskončil!

Neuvirth se bleskově přemístil a lapačkou zneškodnil jistý gól. Jeho skvělý zákrok pochopitelně neunikl pozornosti zámořských médií. Oficiální internetové stránky zámořské soutěže jej zařadily mezi pět nejzajímavějších momentů středečního programu příprav před startem NHL.

Ústecký rodák po zápase ale radostí zrovna neoplýval. Ani ne tak z toho, že v dalším průběhu střetnutí inkasoval tři góly a Letci přípravný duel nakonec prohráli (2:4). Ale především proto, že se mu znovu ozvala bolest v kolenu a třetí třetinu tak sledoval pouze ze střídačky. V brankovišti ho nahradil Jason LaBarbera.

"Stáhli jsme ho ze hry z preventivních důvodů," řekl po zápase generální manažer Flyers Ron Hextall, který věří, že Neuvirth bude na první utkání nového ročníku NHL v Tampě (8. října) připraven.

Neuvirth, jenž se na začátku července dohodl s Flyers na podmínkách dvouleté smlouvy, měl v zápase 15 úspěšných zákroků.

Reklama