Hlavní obsah

Pocta pro české hrdiny! Coufal a Brabec jsou v ideální jedenáctce Evropské ligy

Nyon

Hrdinové vítězných českých týmu Sparty a Liberce ve druhém kole Evropské ligy nezůstali bez povšimnutí ani na půdě UEFA. Ta totiž zařadila střelce obou týmu do ideální jedenáctky celého kola.

Foto: Claude Paris, ČTK/AP

Vladimír Coufal (uprostřed) se raduje z gólu, který vstřelil do sítě Olympique Marseille.

Článek
Fotogalerie

Do tříčlenné obrany vybrala vedle sebe jak strůjce libereckého zázraku v Marseille Vladimíra Coufala, tak i střelce druhého gólu Sparty Jakuba Brabce, kteří zároveň coby defenzivní hráči pomohli uhájit svým týmům čistá konta.

Naděje Slovanu dlouho držel se slavným Olympiquem především brankář Koubek, vůbec prvním gólem v libereckém dresu ale vystřelil senzační výhru právě Coufal. „Je to fantastický pocit. Můj první gól ve Slovanu, a zároveň životní. A zrovna v Marseille! Nikdy na něj nezapomenu," rozplýval se po utkání zadák Severočechů.

To Brabec zaskakoval jako náhrada za zraněného Holka a svoji šanci využil parádně. „Uvažoval jsem o jeho nasazení bez ohledu na to, zda by Holek byl k dispozici. Je pravda, že jsem mu nedával moc příležitostí. Ale on pracoval, byl trpělivý, v přípravě jsme se snažili odstranit chyby, které jsem mu vytýkal," pochvaloval si svého svěřence kouč Letenských Ščasný.

Ideální jedenáctka 2. kola Evropské ligy podle UEFA
Brankář
Ethan Horvath (Molde)
Obrana:
Nenad Tomovič (Fiorentina)
Jakub Brabec (Sparta Praha)
Vladimír Coufal (Slovan Liberec)
Záloha:
Markus Henriksen (AZ Alkmaar)
Birkir Bjarnason (Basilej)
Richard Almeida (Karabach)
Andrija Živkovič (Partizan)
Útok:
Pione Sisto (Midtjylland)
Fernandâo (Fenerbahçe)
Franco Di Santo (Schalke)

Reklama

Související témata: