Hlavní obsah

Plzeň - Brno 4:3Plzeň otočila souboj s Brnem a potřetí za sebou vyhrála

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Čermák 0 : 1
5. Indrák 1 : 1
24. Hruška 1 : 2
24. Zohorna 1 : 3
36. Sklenička 2 : 3
39. Lev 3 : 3
54. Lev 4 : 3
Záznam online reportáže

Plzeň

Hokejisté Plzně porazili v 7. kole Tipsport extraligy Brno 4:3 a připsali si třetí výhru v řadě. Po vyrovnané úvodní části se Kometa během prostřední dvacetiminutovky ujala vedení 3:1, Indiáni ovšem dokázali ještě do druhé sirény srovnat a ve třetí třetině svým druhým přesilovkovým gólem v utkání dokonal obrat Jakub Lev.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Plzeňský útočník Miroslav Indrák se raduje z gólu proti Kometě Brno v utkání 7. kola Tipsport extraligy.

Článek

Hosté vstoupili do utkání aktivněji. Střelu Hynka Zohorny ještě Polívka dokázal zastavit, ve třetí minutě se už před Kubku dostal snadno do samostatného úniku Čermák a přesnou střelou do levého horního rohu překonal plzeňského gólmana.

Domácí se dostávali do tempa pomaleji, Čiliaka dvakrát z bezprostřední blízkosti prověřil Hollweg. K vyrovnání Indiánům pomohly až tři nedovolené zákroky Komety za sebou. V 15. minutě během druhé početní výhody využil ideální přihrávku Kubky ke skórování tečující Indrák.

Po pauze opět převzali otěže utkání hosté a dobrým pohybem si vynutili fauly. Přesilovkovou ránu Káni bez přípravy však skvěle vyrazil Polívka. Ve 24. minutě při další přesilové hře Komety už po rychlé kombinaci upravil Hruška na 1:2. O 43 vteřin později navíc zaváhal Sklenička při rozehrávce, čehož využil Čermák k přihrávce na Buriana zakončujícího do tyče. Vzápětí však volný kotouč dorazil Radim Zohorna, jenž se radoval z prvního extraligového gólu.

Domácí se vzpamatovali až v polovině utkání, kdy Kratěna po individuální akci táhlou střelou protáhl Čiliaka. Gólman Komety už však nestačil ve 36. minutě na střelu na levém kruhu volného Skleničky, který svojí premiérovou trefou v kariéře napravil předchozí chybu.

Lev dokonal obrat

Rozjetí domácí sahali po třetí brance, Čiliak ovšem pohotově vytěsnil mimo "volej" Kratěny. Za chvíli při plzeňské přesilovce naopak zahrozil z brejku Burian střelou vedle. Vyloučení Honejska přesto gólově potrestali Indiáni, když po přesné přihrávce Kracíka vyrovnal Lev.

Vstup do závěrečné dvacetiminutovky vyšel lépe díky pokračující početí výhodě Plzni. Kracíkovu pobídku ale Schleiss usměrnil těsně vedle. Domácí si vynutili nápor, hosté je ovšem do větších příležitostí nepustili. Ve 48. minutě nebezpečně střílel Němec, poté však znovu útočili výborně bruslící domácí.

V 52. minutě Čiliak se štěstím přečkal Hossův výpad od zadního mantinelu, o dvě minuty později už během přesilovky upravil po nabídce Kracíka zpoza branky Lev na 4:3. Hráči Komety mohli vyrovnat při Johnsonově vyloučení, ale šanci si nevypracovali ani v následné hře bez brankáře, a prohráli tak již potřetí za sebou.

7. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Škoda Plzeň - HC Kometa Brno 4:3 (1:1, 2:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 15. Indrák (Kubka, Moravčík), 36. D. Sklenička (Preisinger), 39. Lev (Kracík, Kratěna), 54. Lev (Kracík, Kratěna) - 3. L. Čermák (R. Zohorna, Burian), 24. J. Hruška (Ostřížek, V. Němec), 24. R. Zohorna (L. Čermák, Burian). Rozhodčí: Hradil, Souček - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 6:8. Využití: 3:1. Diváci: 4724.
Plzeň: Polívka - Kadlec, D. Sklenička, Jeřábek, Moravčík, Kubka, Pulpán - Kratěna, Bližňák, Schleiss - Indrák, Kracík, Kubalík - Johnson, Lev, Hossa - Hollweg (35. J. Sýkora), Preisinger, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.
Brno: Čiliak - Stehlík, Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Malec, Ptáček - V. Němec, J. Hruška, Ostřížek - Vondráček, H. Zohorna, Jan Káňa II - Honejsek, Raška, Tenkrát - R. Zohorna, L. Čermák, Burian. Trenéři: Hadamczik, Beran a Pokorný.

Reklama

Související témata: