Hlavní obsah

Chomutov - Karlovy Vary 0:2Závorka zavřel branku, Karlovy Vary vyhrály v Chomutově a už nejsou poslední

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Duda 0 : 1
60. Haščák 0 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Karlových Varů vyhráli v 7. kole Tipsport extraligy v Chomutově 2:0 a připsali si druhé vítězství v soutěži. O premiérový úspěch Energie na kluzištích soupeře se zasloužil bezchybný brankář Tomáš Závorka, góly vstřelili Radek Duda a Marcel Haščák. Západočeši tak opustili poslední místo tabulky.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Brankář Karlových Varů Tomáš Závorka.

Článek

V první třetině měl herní převahu domácí Chomutov, ale do gólových příležitostí se dostal až v polovině úvodní části hry. Krásnou akci předvedli domácí v 9. minutě, zakončujícímu Hovorkovi ale střela nesedla. O minutu později se dostal do bezprostřední blízkosti Závorky Červenka, jeho dorážka ale skončila na betonu karlovarského gólmana.

Piráti nedokázali otevřít skóre ani v přesilových hrách, ve kterých si vytvořili místy drtivý tlak. Při Dudově vyloučení ale zahrozil Ivan Rachůnek, čerstvá posila Energie. Kopřiva si však s jeho výpadem poradil.

Bezbrankový stav tak změnil až ve 23. minutě, ve dvojnásobné přesilové hře, hostující kapitán Duda. Vzápětí v navazující přesilovce pěti proti čtyřem se ve velké příležitosti objevil u levé tyče Sičák, ale ani nadvakrát nedopravil puk za brankovou čáru.

Haščák pojistil výhru

Srovnat stav mohl v polovině utkání Kaše, který se dostal k puku mezi kruhy, ale Závorka jeho střelu vyrazil. O čtyři minuty později se dostal do výhodné pozice Červenka, při střele ale zlomil hůl a šance zůstala bez využití. Dvě minuty před koncem prostřední části hry v přečíslení dva na jednoho volil chomutovský Kämpf střelu, ale trefil jenom dobře postaveného Závorku. Během tlaku Chomutova ujel v poslední minutě obraně domácích Tomáš Rachůnek, jeho střela zápěstím skončila ale na betonech domácího brankáře.

Do třetí třetiny nastoupili domácí s pozměněnými útočnými formacemi, do první velké příležitosti se ale dostal hostující Duda. Střelu zápěstím bývalého chomutovského útočníka ale efektně chytil do lapačky Kopřiva. Vyrovnat se Severočechům nepodařilo ani v přesilové hře v 50. minutě. Největší příležitost měl Hřebejk, ale dorážku nasměroval těsně vedle levé tyče hostující branky.

Hosté se zaměřili na pozornou obranu a sami hrozili z rychlých protiútoků, Haščák ani Tomeček ale na Kopřivu nevyzráli. K vyrovnání nevedla ani power play domácích, naopak Haščák upravil na konečných 2:0 z pohledu Karlových Varů. Energie si tak připsala pátou výhru za sebou ve vzájemných extraligových duelech.

7. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Piráti Chomutov - HC Energie Karlovy Vary 0:2 (0:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 23. Duda (Marosz), 60. Haščák (Duda, T. Rachůnek). Rozhodčí: Fraňo, Horák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:5. Využití: 0:1. Diváci: 5038.
Chomutov: M. Kopřiva - Jánošík, Redlihs, Rýgl, Dlapa, Kranjc, Drtina, Šidlík, Blaha - Hovorka, Dušek, Hřebejk - Červenka, V. Růžička ml., Vondrka - Pospíšil, Kämpf, Sklenář - L. Květoň, D. Kaše, Tomica. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Karlovy Vary: Závorka - Harant, Sičák, J. Tomeček, Gulaši, Dvořák, Bičánek - Duda, Marosz, T. Rachůnek - Tomeček, Haščák, I. Rachůnek - Koblasa, Bulík, Vachovec - Gorčík, Zadražil, T. Rohan. Trenéři: Mlejnek a Mariška.

Reklama

Související témata: