Hlavní obsah

Litvínov - Ml. Boleslav 3:2 SNLitvínov překazil Boleslavi návrat do čela, vyhrál na nájezdy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Trávníček 1 : 0
12. Urban 1 : 1
28. Jánský 2 : 1
45. Bárta 2 : 2
65. Hübl (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova porazili v 7. kole Tipsport extraligy Mladou Boleslav 3:2 po samostatných nájezdech. Obhájce titulu dokázal v bojích o extraligové body porazit Středočechy již poosmé za sebou a sebral jim možnost vrátit se do čela tabulky. Vítěznou trefu si připsal útočník Viktor Hübl.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský útočník Viktor Hübl.

Článek

Mladoboleslavští se šňůrou tří zápasů bez ztráty bodu v zádech začali skvěle a domácí mohli děkovat brankáři Janusovi, že je hned v úvodních vteřinách podržel při Látalově velké šanci. Ve čtvrté minutě ale fauloval Jarůšek a Litvínov trestal. Skleničkovu ránu ještě gólman Rittich pokryl, pohotově zareagoval i na Martynkovu dorážku, ale Trávníček už za jeho záda puk protlačil a oslavil svůj 800. start v české nejvyšší soutěži.

V deváté minutě, kdy hráli v pěti proti čtyřem hosté, byl v hlavní roli Žejdl. Nejprve se nechal na středu hřiště obrat o kotouč, Hübl ho posunul na Lukeše, ten uháněl sám na Ritticha a zkusil zakončení mezi betony, ale jedním z nich Rittich za svými zády vytěsnil puk vedle levé tyče. Žejdl následně na druhé straně hledal Látala, který už by zakončoval do prázdné branky, ale jeden z domácích hráčů přihrávku vypíchl.

Nelehkou chvilku si pak prožil bek Vervy Pavlík, jenž dostal pukem do obličeje. Ale do hry se poté vrátil. Ve 12. minutě už bylo po kuriózní situaci vyrovnáno. Hanzl se ve vlastním obranném pásmu přetahoval na buly s Urbanem do té doby, než sám poslal kotouč na gólmana Januse a dokonale ho zaskočil. Před přestávkou jel na litvínovského gólmana ještě sám Klimenta, ale nedal.

V nájezdech rozhodl Hübl

První výrazně zajímavější momenty ve druhé části přinesla přesilovka Litvínova pět na tři o délce 72 vteřin. Pouhé dvě sekundy před jejím skončením zakončil zblízka ze vzduchu Jánský a sudí po kontrole s kolegou u videa hraniční situaci k radosti domácích uznal.

Na druhé straně vypadl puk před Musila, ale Janus ho vychytal. Faulem se však provinil Hořava a i hosté si zkusili takřka minutu hru v pěti proti třem, jenže bez efektu.

Ve 45. minutě už však Mladoboleslavští dosáhli podruhé na vyrovnání a opět kuriózně. Janus se vydal za nahozeným pukem, jenže na kruhu upadl, takže navrátilec z trestné lavice Bárta kotouč následně v klidu dovezl do prázdné branky. Janus vzápětí vše napravil, když famózně vychytal Žejdla, jenž zakončoval přečíslení dvou na jednoho. Další šance rozhodnutí nepřinesly a šlo se do prodloužení.

V něm se tváří v tvář Rittichovi dostal Trávníček, jenže nedal, a i proto rozhodovaly nájezdy. Výborný nedal, Hübl parádně uspěl. Janus pak vychytal Žejdla, Lukeš nedal, jenže Musil také ne.

7. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Verva Litvínov - BK Mladá Boleslav 3:2 po sam. nájezdech (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Trávníček (Martynek, Z. Sklenička), 28. Jánský (Kubát, F. Pavlík), rozhodující sam. nájezd Hübl - 12. Urban, 45. Bárta. Rozhodčí: Hrubý, Šír - Zavřel, Hynek. Vyloučení: 6:7. Využití: 2:0. Diváci: 3634.
Litvínov: Janus - Gula, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, Frolo, T. Pavelka - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, R. Hanzl, Trávníček - Písařík, Gerhát, M. Hořava - I. Řehoř, Piroš, Jurčík. Trenéři: Rulík a Weissmann.
Mladá Boleslav: Rittich - Stříteský, Voráček, Trončinský, Ovčačík, Kučný, Trška - M. Látal, D. Výborný, Bárta - Hyka, Urban, Pacovský - Musil, Žejdl, Lenc - Jarůšek, R. Hruška, Klimenta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.

Reklama

Související témata: