Hlavní obsah

Liverpool už má náhradu! Na lavičku se vrátí charismatický kouč, který má jedinou podmínku

Praha

Jürgen Klopp bude trenérem fotbalistů Liverpoolu místo odvolaného Brendana Rodgerse. Zprávu přinesl bosenský server pravdabl.com. Kloppovým asistentem podobně jako dříve v Dortmundu bude Željko Buvač.

Foto: Profimedia.cz

Jürgen Klopp bude trénovat fotbalisty Liverpoolu.

Článek

Sestřih utkání Everton - Liverpool

Německý charismatický kouč se tak může vrátit na lavičku necelého půl roku poté, co skončil v Borussii, kterou vytáhl k evropským výšinám, v předešlé sezóně se mu s ní ale nedařilo.

V minulosti se spekulovalo, že o Kloppa má zájem třeba i Real Madrid, odchod do Španělska se ale podle všeho odkládá. Nezamíří ani do Mexika, kde byl adeptem na vedení tamního národního týmu.

Klopp a jeho parťák z Bosny a Hercegoviny Buvač mají uzavřít v Liverpoolu tříletou smlouvu. Bosenský server odkazuje na informace z kruhů blízkých Buvačovi.

Klub se k tomu ještě nevyjádřil, anglická média připomínají Kloppovu podmínku, že chce mít pod absolutní kontrolou veškeré příchody a odchody hráčů. Na počátku sezóny ještě v probíhajícím přestupním období by to nebyl problém splnit, teď možná ano.

Pro klub je zjevně první volbou. Klopp ovšem zřejmě nechce svoji pověst spojovat s hráči, které sám nevybral.

Rodgers s posilami neuspěl

Rodgers v klubu skončil po třech letech. Vedení ho o víkendu odvolalo po špatném úvodu sezóny, v němž Reds vyhráli jen tři ligové zápasy.

"I když to bylo těžké rozhodnutí, jsme přesvědčeni, že nám zajistí co nejlepší možnosti pro úspěch na hřišti," uvedli představitelé Liverpoolu, kteří Rodgerse odvolali po remíze 1:1 v derby s Evertonem.

Podle BBC byla ve hře slavná trenérská jména jako Carlo Ancelotti či Frank de Boer, přednost dostal další renomovaný kouč Klopp.

Severoirský kouč Rodgers vedl Liverpool od června roku 2012. V sezóně 2013/14 měl na dosah zisk titulu, který ale nakonec získal Manchester City. Před touto sezónou Rodgers přivedl posily za 80 miliónů eur (2,9 miliardy korun), ale jeho tým zvítězil jen ve třech z osmi ligových zápasů.

Rodgers je druhým končícím trenérem v Premier League během jednoho dne, několik hodin před ním odstoupil z pozice kouče Sunderlandu Nizozemec Dick Advocaat.

Dovede Klopp Liverpool v téhle sezóně do Ligy mistrů?
Ano
72,3 %
Ne
27,7 %
Celkem hlasovalo 7688 čtenářů.

Reklama

Související témata: