Hlavní obsah

Hertlův spoluhráč dostal v NHL za surový zákrok trest na 41 zápasů!

San Jose

Vedení zámořské NHL ještě před středečním startem základní fáze nejpopulárnější hokejové ligy světa vyměřilo rekordní trest - kanadského útočníka Raffiho Torrese ze San Jose potrestalo zákazem startů v polovině základní části - celkem mu udělilo distanc na 41 zápasů! Spoluhráč Tomáše Hertla pyká za hrubý faul na hlavu švédského forvarda Jakoba Silfverberga, jehož se dopustil v posledním přípravném utkání Sharks na novou sezónu proti Anaheimu.

Foto: Kyle Terada, Reuters

Raffi Torres (13) ze San Jose přijde o polovinu základní části a navíc také o 441 tisíc dolarů.

Článek

Vedle uděleného trestu za srážku s protihráčem má brzy čtyřiatřicetiletý rodák z Toronta pozastavený plat. Přijde tak o téměř 441 tisíc dolarů (10,7 miliónu korun), které inkasuje asistenční hráčský fond NHL.

Otřesený Silfverberg, který neměl možnost Torrese do posledních chvíle vidět, už do zápasu nezasáhl, především však z preventivních důvodů.

Pětka draftu roku 2000 Torres, který hrál v minulosti také za New York Islanders, Edmonton, Columbus, Buffalo, Vancouver a Phoenix, se však nedopustil prvního prohřešku podobného rázu.

I proto sáhla NHL k tak vysokému trestu. Držitel bronzu z juniorského světového šampionátu byl už v minulosti varován, finančně potrestán nebo suspendován v celkem devíti případech. A většinou to bylo právě kvůli nebezpečnému zákroku na hlavu protihráče.

Torres si tak musí o něco déle počkat na návrat do soutěžních duelů NHL. Do minulého ročníku nezasáhl kvůli problémům s kolenem, naposledy hrál play off sezóny 2013/14. V základní části má na kontě celkem 635 odehraných zápasů a 260 bodů za 137 branek a 123 asistencí, v play off přidal v 68 startech 28 bodů (11+17).

Je jednačtyřicetizápasový trest pro kanadského útočníka Torrese adekvátní?
Ano, byl to úmyslný tvrdý zákrok
83 %
Trest mohl být o pár zápasů menší
9,8 %
Ne, distanc je až příliš 'krutý'
7,2 %
Celkem hlasovalo 8920 čtenářů.

Reklama

Související témata: