Hlavní obsah

Jaromír šokuje: Ukázal se s malým Džegrem. Sám plánuje návrat k dlouhé hřívě

vap, jisSport.cz

Blíží se start nového ročníku NHL, evidentně dobře naložený Jaromír Jágr nežije jen současností, ale hned dvěma momenty se vrací do minulosti. Na Facebooku se ukázal s figurkou, která představuje jeho samotného a připomíná, že se ke dvacátému výročí velkolepého triumfu českého hokeje chystá animovaný film Nagano - zrození hrdinů. Do nového ročníku soutěže chce vstoupit s vtipem a dobrou náladou, což dokumentuje odhalený plán, že by po ledových plochách rád proháněl jako v době svých začátků v zámoří v dresu Pittsburghu - s dlouhými vlasy. Kdo ví, jak tohle dopadne?

Foto: Twitter

Jaromír Jágr a jeho husté, dlouhé vlasy - v 90. letech nešlo českého hokejistu na kluzištích přehlédnout.

Článek
Fotogalerie

O senzačním triumfu reprezentace na olympiádě v Naganu už byla natočena opera, teď se chystá i film. Premiéru v kinech má mít v roce 2018. Snímek, na kterém jeho autoři pracují už rok a půl a má rozpočet 67 miliónů korun, chce s vtipem a humornou nadsázkou vylíčit trnitou cestu Čechů za olympijským zlatem.

Ve filmu nebudou vystupovat všechny postavičky českých hráčů z Nagana, o Jaromíra Jágra ale diváci nepřijdou. „S jeho figurkou byl trochu problém, zjistili jsme totiž, že má kratší ruce a naopak těžší hlavu, než by měl mít," řekl už dříve producent a režisér Pavel Sadílek.

K filmu se zprvu sám Jágr nevyjadřoval, teď už to neplatí. „Malej 'Džegr' by si rád zahrál ve filmu Nagano - zrození hrdinů. Ale bude záležet i na vás, jestli se film bude točit. Já doufám, že ano. V roce 2018 by měla být premiéra filmu... Do té doby mu aspoň narostou delší vlasy," ozval se Jágr na Facebooku, jakoby chtěl naznačit, že cesta k filmu ještě není zcela stoprocentně otevřená.

Narážka na porost hlavy je však maximálně aktuální. „Musíme nosit helmy, takže je důvod, proč si nechat zase narůst vlasy," uvedl Jágr na sítích, kde ho již dříve k obnovení mohutné kštice vyzýval zkušený gólman Roberto Luongo, který též hodlá obnovit starou vizáž.

„Prostě musím," připojil Jágr, ve třiačtyřiceti nejstarší hráč Floridy i celé soutěže. S delšími vlasy skoncoval před šestnácti lety. "S touhle holčičí vizáží je konec," řekl v září 1999 pro  Pittsburgh Post-Gazette, když se vrátil z dovolené v Itálii s novým účesem.

Ale jsou tu zase jiné časy. Retro volá? Možná už nebudou u ledových ploch jen falešní Jágři s parukami.

Zamlouvá se vám Jágrův vyřčený úmysl vrátit se k dlouhým vlasům?
Ano, ať se Jaromír vrátí ke starým časům
56,9 %
Ano, ale pochybuju, že je to míněno vážně
9 %
Je mi to jedno a je to jen bláznivé plácnutí
8,9 %
Ne, takové retro nemusím
25,2 %
Celkem hlasovalo 21626 čtenářů.

Reklama

Související témata: