Hlavní obsah

Canadiens slavili předčasně. Novinka v NHL usvědčila Plekance z prohřešku

Hokejisté Montrealu se už radovali z vedení 2:1, ale oslavy byly předčasné. Hned v úvodní hrací den NHL trenér Toronta Mike Babcock v Air Canada Centre úspěšně otestoval jako první nové pravidlo o přezkoumání záběrů, zda inkasovanému gólu nepředcházel faul na brankáře. Střídačka Maple Leafs sice riskovala, že přijde o oddechový čas, ale nakonec se jí žádost o dodatečné posouzení situace na videu vyplatila.

Foto: Frank Gunn, ČTK/AP

Hlavní kouč Mike Babcock na střídačce Toronta v utkání proti Montrealu.

Článek

Sudí Dan O´Rourke původně signalizoval gól, ale po Babcockově apelu si v boxu časoměřičů prohlédl videozáznam. A záběry prokázaly, že ještě před tím, než puk po střele obránce Jeffa Petryho v čase 6:35 ve druhé třetině za nerozhodného stavu 1:1 přešel brankovou čáru, zasáhl český útočník v barvách Montrealu Tomáš Plekanec hokejkou gólmana Jonathana Berniera do masky, čímž ho vyvedl z rovnováhy. Trefa tedy nakonec kvůli nedovolenému bránění uznána nebyla.

„Já jsem to (rozhodnutí) ani nechtěl učinit, to je zásluha mých asistentů. Andrew Brewer o tom pověděl Jimu Hillerovi, který řekl, že do toho jdeme," uvedl po utkání k inkriminovanému okamžiku Babcock.

Ani tento skvělý tah však konečnou prohru 1:3 neodvrátil. Maple Leafs narazili na skvělého brankáře Careyho Price, který si připsal 36 zásahů a byl hlavním hrdinou zápasu.

Přivítali byste zavedení tohoto pravidla i v extralize?
Ano
94,7 %
Ne
5,3 %
Celkem hlasovalo 9393 čtenářů.

Reklama

Související témata: