Hlavní obsah

Třinec - Brno 1:2Výhru Kometě zařídil Kuboš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
20. Ostřížek 0 : 1
28. Dravecký 1 : 1
28. Kuboš 1 : 2
Záznam online reportáže

Třinečtí hokejisté podlehli v 9. kole hokejové extraligy brněnské Kometě 1:2. Vítězný gól vstřelil ve 28. minutě obránce Petr Kuboš, který za 53 sekund odpověděl na vyrovnávací branku Vladimíra Draveckého. Úvodní trefu obstaral David Ostřížek. Kometa zabrala po třech porážkách za sebou.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Radost hráčů Brna z prvního gólu proti Třinci.

Článek

Vedení Ocelářů před utkáním poděkovalo za služby svému bývalému brankáři Martinu Vojtkovi, který koncem září ve čtyřiceti letech ze zdravotních důvodů ukončil kariéru. Dlouholeté opoře týmu, která s Třincem získala titul, předali zástupci Třince dres s číslem 251 symbolizující počet startů za slezský klub. Během slavnostního ceremoniálu pustili na obří kostce i sestřih nejlepších Vojtkových zákroků i momentů z kariéry.

Brněnská Kometa nastoupila poprvé s posilou Spangem, který se zařadil do první obranné dvojice ke Kaberlemu, a byla v úvodní třetině blíže gólu. Nejdříve měl ale šanci domácí Irgl. Poté už zahrozil Vondráček, jehož rána rozezněla pravou tyč Hrubcovy branky. V další příležitosti Dočekal minul.

Velkou možnost otevřít skóre měli Oceláři v 18. minutě, ale 57 sekund dlouhou přesilovku pěti proti třem nezužitkovali. Jak s podobnými situacemi naložit, ukázalo Třinci vzápětí Brno, které stejnou nabídku zužitkovalo po pohledné kombinaci po trefě Ostřížka.

Prostřední část se hrála ve svižném tempu, oba týmy se pokoušely o častější střelbu a výsledkem bylo vyrovnání skóre. Irgl trefil spoluhráče Chmielewského, od jehož výstroje se odrazil kotouč k volnému Draveckému a slovenský reprezentant uklidil puk do odkryté branky. Ještě v téže minutě ale udeřila i Kometa. Po vhazování vypálil od modré čáry Kuboš a puk i s přispěním teče domácího Klepiše skončil v třinecké síti.

Třinec se usilovně snažil o vyrovnání, ale ani Brno nezaostávalo. Vondráčkův samostatný průnik skončil na betonech Hrubce a po gólu volala i hezká akce druhého útoku hostí, jenže Němec zakončil mimo branku. Na druhé straně měl spoustu práce i Čiliak, blýskl se několika výbornými zákroky a ty nejlepší vytáhl v závěru.

Doslova ukradl gól Hrňovi, který střílel do odkryté branky, ale na poslední chvíli brněnský gólman do jeho rány vložil lapačku. A osamoceného Rákose vychytal fantasticky betonem. Na výsledku už pak nezměnila nic ani minutová power play Ocelářů a z hlediště se v tu dobu ozýval pískot.

9. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Kometa Brno 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 28. Dravecký (Chmielewski, Irgl) - 20. Ostřížek (J. Hruška, Kováčik), 28. Kuboš (H. Zohorna). Rozhodčí: Hribik, Úlehla - Skopal, Lukš. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 5094.
Třinec: Hrubec - Klesla, M. Doudera, Nosek, L. Doudera, Roman, Linhart, navíc od 43. Adámek, Foltýn - Irgl, Polanský, Hrňa - Chmielewski, Klepiš, Svačina - Dravecký, Rákos, Cienciala - Jašek, Matuš, Rufer. Trenéři: Kalous a Varaďa.
Brno: Čiliak - Spang, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Stehlík, Ptáček - V. Němec, J. Hruška, Ostřížek - Vondráček, H. Zohorna, J. Káňa - Dočekal, L. Čermák, Burian - R. Zohorna, Koreis, Raška. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Reklama

Související témata: