Hlavní obsah

Sparta - Plzeň 5:4 PPSparta promrhala luxusní náskok, Plzeň nakonec v prodloužení přesto zdolala

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Kudrna 1 : 0
5. Réway 2 : 0
30. Poletín 2 : 1
32. Mikúš 3 : 1
36. Přibyl 4 : 1
42. Jeřábek 4 : 2
49. Kubalík 4 : 3
58. Bližňák 4 : 4
61. Přibyl 5 : 4
Záznam online reportáže

Ještě na začátku třetí třetiny měli pohodlný tříbrankový náskok, ten ale hokejisté Sparty v devátém extraligovém kole promrhali, a nakonec museli vzít proti Plzni před zraky téměř osmi tisícovek fanoušků v O2 areně zavděk dvěma body za výhru 5:4 po prodloužení. Škodovka tak přišla o čtyřzápasovou sérii bez prohry a na čele tabulky ji střídá Plzeň. Pražané naopak utnuli šňůru tří proher.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Plzeňský Marcel Hossa mezi sparťany Lukášem Klimkem (vlevo) a Tomášem Pöpperlem.

Článek

Sparta na dosavadního lídra soutěže vlétla ve velkém stylu a už po necelých pěti minutách vedla o dvě branky. Nejprve totiž po 130 vteřinách hry nachytal Kudrna z ostrého úhlu střelou na bližší tyč brankáře Machovského a pak z pohledné spolupráce s Hlinkou skóroval i Réway.

Doslova strašidelný úvod duelu pro Západočechy a to jim mohlo být ještě hůř. V sedmé minutě totiž po chybě jejich obrany upaloval na Machovského zcela sám Hlinka, branku ale netrefil. I Přibyl pak v přesilové hře odkrytou část klece minul.

Plzeňští si svou vůbec první příležitost vypracovali v početní převaze, Kracík ale z bezprostřední blízkosti trefil ve 13. minutě jen Pöpperleho beton. Na přelomu první a druhé třetiny hráli hosté přes minutu ve dvojnásobném oslabení, těžký moment ale přečkali a posléze naopak sami udeřili.

Odraženého puku si totiž nejrychleji všiml Poletín a ranou na lapačku vykřesal svému týmu naději na zvrat. Ta ale vzala hodně rychle za své. Necelé dvě minuty poté totiž vyzval střílenou přihrávkou k teči Mikuše a Sparta měla dvoubrankový náskok zpátky. A když pak po parádní žabičce Saboliče skóroval i Přikryl, mohli být Pražané v ještě větším klidu.

Na začátku třetí třetiny využil nedůrazu Piskáčka před sparťanskou brankou Jeřábek a snížil na 2:4. Sparta najednou znejistila, a když po přihrávce Kracíka zpoza brány překonal Pöpperleho Kubalík, měla už jen ten nejtěsnější náskok. Západočeši vycítili šanci, jejich tlak v závěru gradoval a při vyloučení Pecha se v 58. minutě dočkali po střele Bližňáka z levého kruhu zaslouženého vyrovnání.

Prodloužení ale trvalo jen 32 vteřin. Plzeň se kvůli faulu Kracíka ze závěru třetí třetiny musela bránit jen ve třech a nabídnutou přesilovku přetavil ve vítězný gól Přibyl.

9. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Sparta Praha - HC Škoda Plzeň 5:4 po prodloužení (2:0, 2:1, 0:3 - 1:0)
Branky a nahrávky: 3. A. Kudrna, 5. Réway (J. Hlinka), 32. J. Mikuš (Pech, Čajkovský), 36. Přibyl (Sabolič), 61. Přibyl (Buchtele) - 30. Poletín (J. Sýkora, Bližňák), 42. Jeřábek (D. Kubalík, Kracík), 49. D. Kubalík (Kracík, Indrák), 58. Bližňák (Pulpán). Rozhodčí: Lacina, Pešina - Zíka, Jindra. Vyloučení: 5:9, navíc Pöpperle (Sparta) 10 minut. Využití: 2:1. Diváci: 7691
Sparta: Pöpperle - Čajkovský, J. Mikuš, Polášek, Piskáček, Glenn, Eminger - Sabolič, Pech, Kumstát - Réway, J. Hlinka, Klimek - Hamilton, Přibyl, Buchtele - Forman, Cingel, A. Kudrna. Trenéři: Jandač a Moták.
Plzeň: Machovský - Kadlec, D. Sklenička, Jeřábek, Moravčík, Kubka, Pulpán - Kratěna, Bližňák, Schleiss - Indrák, Kracík, D. Kubalík - Johnson, Lev, Hossa - J. Sýkora, Preisinger, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

Související témata: