Hlavní obsah

Pardubice - Liberec 1:4Liberec čtvrtou výhrou v řadě prodloužil trápení Pardubic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Šimek 0 : 1
9. J. Svoboda 1 : 1
48. Birner 1 : 2
55. Birner 1 : 3
59. Jelínek 1 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Liberce vyhráli v 9. kole extraligy na ledě Pardubic 4:1 a posunuli se do čela tabulky o bod před Plzeň. Dynamo naopak po třetím zápase bez bodu za sebou kleslo na poslední pozici o skóre za Karlovy Vary. Dvěma góly rozhodl o čtvrté výhře Severočechů za sebou Michal Birner a pro posilu Bílých Tygrů z KalPy Kuopio to byly vůbec první trefy v české extralize.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Radost libereckých hokejistů v Pardubicích.

Článek

očáteční nápor Pardubic ukončili hosté až díky přesilové hře. V převaze jednoho muže svou první šanci sice nevyužil Řepík, ale vteřinu po vypršení trestu se přízemní střelou trefil Šimek. Domácí odpověděli v deváté minutě, kdy přesilovku zužitkoval tvrdou ranou Svoboda, pro něhož to byl první gól v pardubickém dresu. Minutu poté netrefil prázdnou branku Bulíř.

Zápasu nechybělo tempo ani agresivita, nicméně do velkých šancí se dlouho nedostával ani jeden z týmů. Solidní šanci měl v závěru první části Stránský, jehož teč nadělala Maxwellovi velké problémy. Bílí Tygři si udrželi aktivitu i po přestávce a chybu v pardubické rozehrávce málem potrestal Birner, jenže pálil jen do pardubického brankáře.

Pardubice výrazněji ohrozily Lašáka v přesilové hře, kdy se před brankou zjevil nehlídaný Ladislav Havlík, ovšem nedokázal zakončit přesně. Jinak domácím hra v převaze vůbec nevycházela, Bílí Tygři se bránili bez větších potíží a navíc sami podnikali nebezpečné protiútoky. Po jednom takovém minul Birner branku jen o pár centimetrů. V závěru druhé části se před Lašáka prokličkoval Nahodil, ovšem ke kvalitnímu zakončení už neměl prostor.

Podobnou akcí se zkraje třetí části blýskl pardubický Poulíček, ovšem v dobré pozici zakončil jen do Lašáka. Rozhodující moment přišel ve 48. minutě. Liberec ujel do přečíslení a Birnerovu přihrávku si jeden z domácích beků srazil do vlastní branky. Birner pak v 55. minutě při přesilovce přidal po kombinaci do prázdné branky třetí gól a zajistil svým barvám klid.

Ten Liberci nevzala ani následná Poulíčkova rána do tyče. Dvě minuty před koncem měl ještě solidní šanci na snížení Ščotka, po jehož pokusu se kotouč povaloval u tyčky. Bílí Tygři si samotný závěr pohlídali, navíc v 59. minutě přidal čtvrtý gól tvrdou ranou z kruhu Jelínek.

9. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - Bílí Tygři Liberec 1:4 (1:1, 0:0, 0:3)
Branky a nahrávky: 9. J. Svoboda (Štajnoch, Nahodil) - 5. Šimek (Řepík), 48. Birner (P. Jelínek, Řepík), 55. Birner (Krenželok, Řepík), 59. P. Jelínek (Stránský, Krenželok). Rozhodčí: Šindler, T. Horák - Kis, Lučan. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 7054.
Pardubice: Maxwell - Gregorc, Čáslava, Štajnoch, L. Havlík, Bokroš, Ščotka, J. Zdráhal, M. Šeda - P. Sýkora, Marcinko, Rolinek - J. Svoboda, Nahodil, Tybor - Kolář, Poulíček, Starý - A. Havlík, Tomášek, Půhoný. Trenéři: M. Říha ml. a Baďouček.
Liberec: Lašák - Vitásek, Derner, Šimek, Ulrych, Plutnar, Výtisk, Kajínek - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Stránský, P. Jelínek, Krenželok - Jonák, Lakatoš, D. Špaček. Trenéři: Pešán a V. Čermák.

Reklama

Související témata: