Hlavní obsah

Brno - Chomutov 6:4Brno porazilo v souboji bývalých reprezentačních koučů Chomutov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Červenka 0 : 1
14. Káňa 1 : 1
20. Vondráček 2 : 1
23. Burian 3 : 1
29. Chlouba 3 : 2
33. Pospíšil 3 : 3
46. Hruška 4 : 3
54. Vondráček 5 : 3
54. Němec 6 : 3
55. Hřebejk 6 : 4
Záznam online reportáže

Hokejisté Brna porazili v 10. kole extraligy Chomutov 6:4 a po třetí výhře za sebou se posunuli na čtvrté místo tabulky. Ze souboje bývalých reprezentačních trenérů Aloise Hadamczika a Vladimíra Růžičky tak vyšel vítězně současný kouč Komety.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Trenéři Alois Hadamczik (vpravo) a Vladimír Růžička si na konci zápasu podali ruku.

Článek

Domácí rozhodli o svém vítězství třemi góly v poslední třetině. Dvakrát se zapsal do listiny střelců Tomáš Vondráček. Pirátům v úspěchu nepomohl ani produktivní Tomáš Pospíšil, který si kromě branky připsal dvě asistence.

Kometa se opět nevyvarovala úvodního výpadku. Hlasatel představil v domácí premiéře americkou posilu obránce Spanga, který si ještě vychutnával potlesk tribun, když po jeho straně zaútočil Červenka. Pospíšilovu střelu ještě stačil brankář Čiliak vyrazit, volný Červenka ale už ve třinácté sekundě kotouč pohodlně vrátil do sítě.

Brňané se po inkasovaném gólu ponořili do hlubokého útlumu. Nebyli schopni založit kloudnou akci, působili bezradně proti důraznějšímu soupeři. Když se v 6. minutě po střele Pospíšila odrazil kotouč od horní tyčky, vzal si trenér Hadamczik oddechový čas. Důraznou domluvou se mu podařilo své svěřence nabudit k větší aktivitě.

Ve 14. minutě se blýskla nová posila Brna Špirko. Po úniku z pravé strany našel slovenský útočník před brankou Káňu, jenž se šikovně uvolnil a vyrovnal. V závěru úvodní třetiny přidal po vyloučení Červenky při přesilovce druhý gól Komety Vondráček.

Hned v úvodu druhé třetiny po objetí branky skóroval Burian, jehož střela po ledě proklouzla brankáři Strmeňovi podél betonu za záda. Růžička na jeho chybu zareagoval výměnou brankářů a poslal na jed Hanuljaka. Piráti se vrátili k agresivnímu hokeji z úvodu zápasu. Ve 29. minutě tři sekundy po skončení přesilovky snížil Chlouba a o čtyři minuty později překonal střelou po ledě k tyči Pospíšil.

Na vyrovnání soupeře zareagoval Hadamczik, jenž se rozhodl zredukovat sestavu na tři útoky. A tento krok se mu vyplatil. Ve 46. minutě získala Kometa se štěstím vedení zpět na svoji stranu. Obránce Spang trefil vedle branky stojícího Hrušku, od nějž se odrazil za záda bezmocného Hanuljaka. Další krok k zisku tří bodů udělali domácí v 54. minutě v rozmezí 55 sekund, kdy se prosadili Vondráček a Vojtěch Němec. Poslední slovo měl Hřebejk, jenž pohotovou dorážkou snížil na konečných 6:4.

10. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - Piráti Chomutov 6:4 (2:1, 1:2, 3:1).
Branky a nahrávky: 14. J. Káňa II (Špirko, Hanzlík), 20. Vondráček (Kováčik, J. Káňa II), 23. Burian (Dočekal), 46. J. Hruška (Spang, V. Němec), 54. Vondráček (H. Zohorna, Hanzlík), 54. V. Němec (J. Hruška) - 1. Červenka (Pospíšil), 29. Chlouba (Pospíšil, Vondrka), 33. Pospíšil (Rutta), 55. Hřebejk (Hovorka, Rutta). Rozhodčí: Fraňo, Polák - D. Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:3. Využití: 2:0. Diváci: 7395.
Brno: Čiliak - Spang, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Kuboš, Stehlík, Malec - V. Němec, J. Hruška, Ostřížek - Vondráček, Špirko, J. Káňa II - Dočekal, L. Čermák, Burian - R. Zohorna, Koreis, H. Zohorna - od 21. navíc Dvořák.. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.
Chomutov: Strmeň (23. Hanuljak) - Rutta, J. Drtina, Rýgl, Dlapa, Jánošík, Redlihs, Šidlík, Blaha - Pospíšil, Červenka, Vondrka - Hovorka, Dušek, Sklenář - Chlouba, Kämpf, Hřebejk - L. Květoň, D. Kaše, Tomica. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Reklama

Související témata: