Hlavní obsah

Kompenzační cvičení. Zkuste, jestli máte na chobotnici

Aktualizováno

Kdo cvičí, posiluje, měl by také zařazovat do svého sportovního menu kompenzační cvičení. Proto po třech dílech nabírání síly, přichází na řadu odpočinková fáze, i když ne vždy lehká. Dnes se zaměříme na kotníky, kolena a kyčle, které nezbytně pro běh potřebujeme. Anebo to není pravda?

Silový trénink - díl čtvrtý.Video: Sport.cz

 
Článek

"Každý běžec vychází z chodidel, protože ty ho nesou, proto je důležité se o ně také starat," říká trenérka Nikola Bartáková, která předvede, jak se o své údy starat, abychom mohli lépe předcházet zraněním.

Dnešní kompenzační cvičení
• Aktivace kotníků
• Lyžař na rozsah pohybu
• Dřep a spojení malíkových hran
• Kroužení, výkopy, kyvadlo
• Chobotnice

Připravte se na aktivování kotníků, fixaci kolena, dočkáte se také lyžaře, kde poznáte své rezervy. Možná ale sami sebe překvapíte. V prvním dílu jsme si ukázali dřepy jako silového krále, dnes ho tu máme opět, ale v obměněné verzi, kdy se zaměříme hlavně na kotníky. Dostane se i na „vaření" kolen.

Pro správný a pohodlný běžecký styl musí správně fungovat také kyčle. Ačkoliv se to nezdá, provézt chobotnici, nebude pro každého jednoduché. Pokud tato kompenzační cvičení budete do svého tréninkového procesu zařazovat pravidelně, nic nezkazíte, naopak! Deset minut po tréninku vám pomůže, chce to jen čas.

Běhání.Sport.cz děkuje Hit Fitness Flóra za poskytnutí prostorů pro natáčení.

Reklama