Hlavní obsah

Ofenzivní kolaps se neopakoval. Carolina ale nejsou žádní nazdárci, tvrdil Jágr

Carolina

Prohra s Philadelphií 0:1 Jaromíra Jágra dost vytočila. Ale ještě víc výkon, jaký Florida dva dny po jasné výhře 7:1 proti stejnému soupeři předvedla. O 24 hodin později se Panteři představili na ledě Hurricanes a další průšvih už nepřipustili. Vyhráli 4:1 a domů se letělo zvesela.

Foto: Profimedia.cz

Jaromír Jágr na střídačce Panterů.

Článek
Fotogalerie

Slaboučkou návštěvu 10 901 diváků umravnila Florida až ve třetí třetině, když během 50 vteřin vstřelila dva góly a odskočila na 3:1. U třetí trefy asistoval Jágr, když propálil gólmana Montoyu a puk, který ležel v brankovišti, zametl do sítě Barkov.

Finský hokejista tak odčinil chybu u vyrovnávacího gólu Hurricanes, když špatně rozehrál na Huberdeaua a mínus bod si v tu chvíli připsal také Jágr, který svého centra minimálně třikrát za zápas vyslal do gólové příležitosti. Jenže vysoký borec ruského původu neměl zrovna svůj nejlepší ofenzivní den.

V první třetině přitom přestříleli hosté soupeře 14:7, celkový poměr pokusů byl 30:23 pro Floridu. Jágrova formace v mnoha případech roztočila kolotoč přesných přihrávek a celkem vyprodukovala třetinu střel svého týmu.

„Ve Philadelphii jsme nepředváděli náš hokej. Musíme hrát ve třetině u mantinelu, a v tom jsme selhali," mračil se Jágr.

Jordán: Jsem nas..nej

Proti soupeři, jenž byl odpočatější, se ale Floridě dařilo mnohem líp. „Bylo to z naší strany takové rozpačité. Ani můj výkon rozhodně nebyl ideální," tvrdil obránce Hurricanes Michal Jordán. „Tři zápasy, tři porážky, takže jsem nas..nej. Sezóna je ještě dlouhá, ale musíme se dát co nejrychleji do kupy," říkal účastník mistrovství světa v Praze.

Carolina jako jeden ze sedmi týmů NHL neuhrála ani bod. V Metropolitní divizi jsou to kromě Hurricanes ještě New Jersey, Pittsburgh a Columbus. V útulné PNC Areně uprostřed lesů v Severní Karolíně nezvládli domácí ani své druhé utkání. „Viděl jsem ale jejich minulý zápas proti Detroitu a to hráli fakt výborně. Přestříleli je, určitě to nejsou nějací nazdárci," hájil sílu Hurricanes Jágr.

Panthers se ovšem začátek sezóny podařilo rozjet obstojně. „Nemůžeme si říkat, že je začátek sezóny a když prohrajeme, tak ty body někde doženeme. To se snažím tady klukům vysvětlit," prohlásil Jágr. „Proto jsem za tu výhru tak rád."

Reklama

Související témata: