Hlavní obsah

Pardubice - Sparta 2:4Noví trenéři nepomohli, Pardubice podlehly Spartě

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Buchtele 0 : 1
22. P. Sýkora 1 : 1
39. Starý 2 : 1
40. Hlinka 2 : 2
42. Hlinka 2 : 3
56. Hamilton 2 : 4
Záznam online reportáže

Novým trenérům Richardu Královi s Markem Zadinou premiéra na střídačce hokejistů extraligových Pardubic nevyšla. Východočeši v 11. kole podlehli pražské Spartě 2:4. Sparta tak přetrhla venkovní sérii čtyř porážek. Hostující kapitán Jaroslav Hlinka k tomu přispěl třemi body za dva góly a asistenci.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z gólu proti Pardubicím.

Článek

Domácí pod vedením nově dosazených trenérů odstartovali velmi slibně, jenže počáteční aktivitu a elán nedokázali vyjádřit góly. První větší možnost nevyužil Nahodil, pak si oba celky zahrály bez úspěchu přesilovku. V deváté minutě při hře ve čtyřech na obou stranách Cingel vyškolil Svobodu, gólmana Kristana už však tváří v tvář nepokořil.

V 16. minutě se proti pravidlům provinil Tybor, do hry se však vrátil nedobrovolně dříve: Hlinka zakončil rychlou výměnu kotouče skvělou přihrávkou na Buchteleho, jenž do prázdné branky snadno dokázal, jak se mu proti svému bývalému celku daří, a otevřel svůj střelecký účet sezony.

V závěru prvního dějství měli domácí k dispozici 45 vteřin hry v pěti proti třem, z čehož si většinu přenesli do druhé dvacetiminutovky. Neuspěli sice, ale po Cingelově faulu hráli v dvojnásobné početní výhodě záhy znovu více než půl minuty. Pouhé tři sekundy před jejím koncem bylo vyrovnáno. Pöpperle ve snaze vyhodit "namazal" Sýkorovi a ten byl se svou ranou bez přípravy nekompromisní.

Pardubice měly od té chvíle čím dál více navrch, Pražané si museli často vypomoci zakázaným uvolněním a po 32 odehraných minutách sáhl hostující kouč Jandač dokonce k oddechovému času. Přineslo to efekt - jeho svěřenci vydechli a uklidnili se, hra se vyrovnala.

Přesto to byli znovu Východočeši, kdo se zapsal do střelecké listiny. V 39. minutě se parádní ranou zápěstím trefil Starý. Se spoluhráči si však vedení užíval pouhých 83 vteřin, než se z brankoviště za Kristanovými zády prosadil důrazný Hlinka.

Právě ostřílený hostující centr také vrátil vedení zpět na stranu Sparty, když mu ideální pozici s velmi snadným zakončením připravili Přibyl s Buchtelem. Otevřený boj pokračoval, Pardubice mohly bleskově odpovědět, jenže Tybor sám proti Pöpperlemu nedal a o pár minut později z prakticky totožné situace nedosáhl na vyrovnání ani kanonýr Sýkora.

Zmar Dynama pak dovršil v začínající 56. minutě Hamilton gólem na 2:4, při dlouhé power play domácích ještě trestuhodně minul z modré čáry Čajkovský.

11. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Sparta Praha 2:4 (0:1, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 22. P. Sýkora, 39. Starý (Marcinko, Kolář) - 17. Buchtele (J. Hlinka, Réway), 40. J. Hlinka (J. Mikuš), 42. J. Hlinka (Přibyl, Buchtele), 56. Hamilton (Réway). Rozhodčí: Polák, Šír - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. Diváci: 8667.
Pardubice: Kristan - Ščotka, Čáslava, Štajnoch, M. Šeda, Bokroš, L. Havlík, Nedbal, J. Zdráhal - P. Sýkora, Redenbach, Rolinek - Tybor, Nahodil, J. Svoboda - Poulíček, Marcinko, Starý - A. Havlík, Tomášek, Kolář. Trenéři: R. Král a Zadina.
Sparta: Pöpperle - Čajkovský, Barinka, Eminger, Piskáček, Hrbas, J. Mikuš, Polášek - Sabolič, Pech, Kumstát - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Réway, Cingel, Hamilton - A. Kudrna, Černoch, Klimek. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: