Hlavní obsah

Karlovy Vary - Litvínov 2:3Podkrušnohorské derby rozhodl Hübl, Oremus začal ve Varech prohrou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Rachůnek 1 : 0
27. Hořava 1 : 1
29. Marosz 2 : 1
34. Hübl 2 : 2
40. Hübl 2 : 3
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Litvínova vyhráli v 11. kole extraligy na ledě Karlových Varů 3:2 a ukončil sérii tří porážek. Podkrušnohorské derby rozhodl dvěma góly útočník Viktor Hübl. Energie tak pod vedením nového kouče Petera Oremuse nenavázala na středeční výhru ze Sparty.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovští hokejisté Viktor Hübl (vpravo) a Filip Pavlík se radují z výhry

Článek

Do první šance utkání se již ve 2. minutě dostal hostující Hanzl, jinak ale měli více ze hry v první třetině domácí. Do vedení jim pomohla bleskově využitá přesilovka pět na tři. Energie měla mít výhodu dvou hráčů na ledě jen pět sekund a v páté Tomáš Rachůnek prostřelil brankáře Januse.

Druhý gól mohl přidat v pokračující klasické výhodě Duda, avšak Janus jeho pokus lapačkou zlikvidoval. Blízko k vyrovnání měl následně Hořava, který po brejku dokázal protlačit puk mezi Závorkovy betony, než ale doklouzal za brankovou čáru, jeden z obránců jej stihl odehrát.

Při Bulíkově vyloučení zahrozil po Dudově aktivním napadání Gorčík, Janus byl ale připraven. Sérii zákroků si následně připsal Závorka, poradil si i s tvrdou střelou Kubáta a následnou dorážkou. V 15. minutě Bulík trefil tyč.

Ve 24. minutě měli jedinečnou šanci zvýšit vedení domácí Haščák s Vojtěchem Tomečkem, sami před Janusem však chybně zakombinovali. Když poté Bulík trefil podruhé v zápase tyč, prosadili se hosté. Závorku překonal z dorážky Hořava. Inkasovaný gól Západočechy nepoložil a v 29. minutě opět vedli, když Sičákovu kolmou přihrávku, kterou uprostřed hřiště tečoval Tomáš Rachůnek, zužitkoval Marosz.

Poté se však ústřední postavou duelu stal Hübl, jenž nejprve pohotovou dorážkou vyrovnal a připsal si desátou trefu sezony. Čtyři sekundy před koncem prostřední dvacetiminutovky nejproduktivnější hráč uplynulého extraligového ročníku zaúřadoval opět a využitou přesilovkou získal Litvínovu vedení.

Druhý Hüblův gól se ukázal jako klíčový. Domácí totiž nedokázali vyrovnat ani ve dvou přesilových hrách v rychlém sledu a v závěrečné power play, povýšené o vyloučení Kubáta. Litvínov tak dovedl utkání do vítězného konce a teprve podruhé v sezóně naplno bodoval. Karlovy Vary své utkání číslo 1111 v extralize prohrály.

11. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Verva Litvínov 2:3 (1:0, 1:3, 0:0)
Branky a nahrávky: 8. T. Rachůnek (Bičánek, Duda), 29. Marosz (T. Rachůnek, Sičák) - 27. M. Hořava (Kubát, Piroš), 34. Hübl (Jánský, Lukeš), 40. Hübl (T. Pavelka). Rozhodčí: Souček, Úlehla - Blümel, Suchánek. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Diváci: 3622.
Karlovy Vary: Závorka - J. Tomeček, Bičánek, Benák, T. Dvořák, Harant, Gulaši, Sičák - Duda, Marosz, T. Rachůnek - V. Tomeček, I. Rachůnek, Haščák - Koblasa, Bulík, Vachovec - Gorčík, Osmík, T. Rohan. Trenéři: Oremus a Mlejnek.
Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Frolo, Gula, T. Pavelka, Černý - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Jurčík, Piroš, M. Hořava - Stříbrný, Havlíček, Chlapík. Trenéři: Rulík a Weissmann.

Reklama