Hlavní obsah

Jablonec - Slavia 0:0Jablonecká domácí mizérie trvá, Severočeši zase nevyhráli

Jablonec

Už pět zápasů odehráli v ligové soutěži během podzimu před vlastním publikem fotbalisté Jablonce, přesto ještě nedokázali na vlastním stadiónu vyhrát. Naposledy v sobotu odpoledne remizovali s pražskou Slavií. Jablonečtí v součtu s pohárovými duely doma nedokázali ovládnout žádný ze sedmi utkání. Pražané se naopak pyšní sérií už sedmi ligových duelů v řadě bez prohry.

Foto: Břetislav Fiala, ČTK

Tomáš Jablonský (vlevo) ze Slavie a domácí hráč Daniel Silva Rossi v utkání 10. kola Synot ligy.

Článek
Fotogalerie

Do přestávky fotbalisté divákům v ochozech jabloneckého stadiónu nenabídli jedinou kloudnou akci. Snaha o kombinaci končila třetím nejpozději čtvrtým dotekem hráče jednoho mužstva. Slavia velmi pozorně bránila, její defenzivní blok fungoval dokonale, a tak se domácí často uchylovali jen k nakopávaným balónům, s nimiž si Latka i Deli bez problémů poradili.

Na domácích hráčích byla patrná nervozita z předešlých nevyrovnaných výkonů i výsledků, často kazili i snadné přihrávky, s výjimkou Pospíšila chyběla v ofenzivě ze strany domácích borců jakákoliv nadstavba. Nebylo divu, že jediné nebezpečí pro Berkovce tak znamenaly střely Mingazova a právě Pospíšila zpoza velkého vápna.

Hosté byli do poločasu neškodní, marně trenér Uhrin mladší od postranní čáry hlasitě dirigoval ofenzivní snahu svých svěřenců. Hrubý nemusel řešit jedinou nebezpečnou situaci.

Ani výměna útočníků nezabrala

Po obrátce mohla jít Slavia do vedení, když prakticky z první akce Štohanzl našel v pokutovém území Voltra, ale v koncovce těsně minul. Jablonečtí nedokázali hru zpřesnit, ztráceli míče, a tak Slavia získávala plíživě převahu.

Nijak výraznou, ale přeci jen byla nebezpečnější a výrazně ofenzivnější snahou ve srovnání s první půlí nutila Severočechy myslet na defenzivu. Jablonečtí však přežili i kritický okamžik, kdy Jablonského ránu z pětadvaceti metrů tečoval Pernica do protipohybu gólmana Hrubého, ale míč o centimetry skončil vedle odkryté branky.

Domácí ve snaze urvat první podzimní vítězství před vlastními diváky nasadili dva čerstvé útočníky. Jenže efekt byl dlouho nulový. Tím spíše, že po přímém kopu Pospíšila dokázal hlavičku Hanouska skvěle zlikvidovat Berkovec a poradil si i s hlavičkou Tecla. Spokojenější tak do šaten po bojovném výkonu odcházeli borci Slavie.

FK Jablonec-Slavia Praha 0:0
Rozhodčí: Příhoda - Nádvorník, Caletka. ŽK: Rossi - Mikula, Souček. Diváci: 3042.
Jablonec: V. Hrubý - Karavajev, Pernica, M. Kysela, Matěj Hanousek - Hübschman - Masopust, Rossi, Pospíšil (75. Trávník), Mingazov (59. Tecl) - Martin Doležal (83. Wágner). Trenér: Šilhavý.
Slavia: Berkovec - Mikula, Latka, Deli, T. Jablonský - Štohanzl (87. Piták), Souček, Zmrhal (90. Vukadinovič), Černý (80. Frydrych) - Voltr - Milan Škoda. Trenér: Uhrin ml.

Reklama