Hlavní obsah

Litvínov - Olomouc 3:2 SNLitvínov přetlačil Olomouc, rozstřel rozhodl Lukeš

MinutaMin. Tým Hráč Akce
28. Hübl 1 : 0
40. Vodný 1 : 1
45. Jánský 2 : 1
55. Buc 2 : 2
65. Lukeš (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili ve 12. kole extraligy Olomouc 3:2 po samostatných nájezdech. Obhájce titulu v utkání dvakrát vedl, Hanáci v závěru základní hrací doby vyrovnali a bodovali tak již podeváté za sebou, ale o výhře domácích pak svou první trefou v sezóně rozhodl útočník František Lukeš.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský Miloslav Hořava (vlevo) a Jan Jaroměřský z Olomouce.

Článek

Už ve druhé minutě ukradl Eberle puk Pavelkovi a řítil se sám na Januse, ten však svůj tým podržel, když zakročil pravým betonem. Poté si dlouho oba brankáři na kotouč příliš nesáhli, hrál se sice rychlý pohledný hokej, ovšem šancí bylo poskrovnu. Za zmínku stála pouze Martynkova rána od modré, kterou Konrád vytěsnil mimo tři tyče. A když Lukeš nedokázal zužitkovat výtečnou Hüblovu přihrávku, skončila první třetina bez branek.

Úvod druhé části patřil hostům z Olomouce. Kafka vypálil švihem z mezikruží, Janus jeho pokus vytěsnil nad břevno. Následovaly šance Holce a Laše, ale domácí brankář všem pokusům odolal. Ve 28. minutě se radoval nejlepší střelec extraligy Hübl, který zužitkoval Jánského přihrávku zpoza branky. Olomouc vrhla opět síly do útoku, Vyrůbalík pálil od modré, puk propadl Janusovi těsně vedle levé tyčky. Jen půl minuty před sirénou však nepovedenou Vyrůbalíkovu střelu tečoval před Janusem Vodný a srovnal.

V 45. minutě Severočeši využili přesilovku a vzali si těsný náskok zpět: Lukeš se s pukem nemazlil, vypálil ho na branku a před Konrádem pohotově tečoval Jánský. Lukešův střelecký zmar gradoval v 50. minutě, kdy ve slibné příležitosti sestřelil bombou Staňka, kterého musel dotáhnout na střídačku Vodný, jeho druhý pokus kryl Konrád. A zákonitě přišel trest na druhé straně. V 55. minutě vypálil z levého křídla Buc a k překvapení všech skončil puk až za Janusem.

V prodloužení se řítil sám na Konráda Jánský, ale slovenský brankář skvěle zakročil a když se neprosadili ani Řípa s Valentem, utkání dospělo do nájezdů. Jediným úspěšným exekutorem byl Lukeš, který poslal puk mezi betony a vstřelil svůj první gól v sezóně.

12. kolo hokejové extraligy:
HC Verva Litvínov - HC Olomouc 3:2 po sam. nájezdech (0:0, 1:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 28. Hübl (Jánský, Chaloupka), 45. Jánský (Hübl, Lukeš), rozhodující sam. nájezd Lukeš - 40. Vodný (Vyrůbalík, Skrbek), 55. Buc (Vyrůbalík). Rozhodčí: Fraňo, Öhlund (Švéd.) - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. Diváci: 4511.
Litvínov: Janus - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Frolo, Gula, T. Pavelka, Černý - Jánský, Hübl, Lukeš - Martynek, Hanzl, Trávníček - Jurčík, Piroš, M. Hořava - Kučera, Smolka, Chlapík. Trenéři: Rulík a Weissmann.
Olomouc: Konrád - Skrbek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek, Rašner - Buc, J. Knotek, Laš - Kafka, A. Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Jergl, Herman, Holec. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama