Hlavní obsah

Návrat do budoucnosti: Sci-fi boty dovádějí fanoušky k šílenství!

Beaverton

Když jistého výrobce sportovního vybavení před téměř 30 lety oslovili filmaři, aby s nimi spolupracoval na filmu Návrat do budoucnosti, nikdo netušil, že fikce se stane reálnou. Boty z budoucnosti jsou na světě! A první pár už má svého majitele.

Nike Mag 2015 - jak jsme si v minulosti představovali budoucí současnost.

 
Článek
Fotogalerie

Minimálně o jedné věci z americké sci-fi komedie Návrat do budoucnosti 2 je jisté, že skutečně existuje. Nejednoznačné zprávy osvětlil právě 21. října 2015 (ano, v to mystické datum, jež se také objevilo ve filmu) první majitel skutečných samozavazovacích Nike Mag ‒ Michael J. Fox, představitel hlavní filmové role. Firma si po celých 26 letech od uvedení filmu do kin dala na načasování třeskuté novinky opravdu záležet.

Futuristický rok 2015 se stal realitou a s ním i vize vývojářů sportovní obuvi. „Začali jsme vytvářet něco pro sci-fi, teď jsme to proměnili v realitu," uvedl generální ředitel společnosti Mark Parker. Inovace však pokračuje dále. Tkanička, prastarý vynález, je kombinován s nejmodernější digitální technologií. Výsledkem je citlivý systém schopný reagovat na individuální potřeby nositele, na jeho pohyby, kombinaci pohodlí a podpory.

Výrobce pokračuje v testování této obuvi v rámci mnoha sportů a zpětnou vazbu od atletů zpracovává do dalšího vývoje. Budoucnost zkrátka ožívá už nyní.

Nike Mag 2015 je k dostání pouze v limitované edici. Nenajdete ji v žádném, ani značkovém obchodě. Bude se prodávat pouze prostřednictvím dražby a veškerý výtěžek bude věnován Nadaci Michaela J. Foxe pro výzkum Parkinsonovy choroby.
Chtěli byste také takovéto boty?
Ano, okamžitě je běžím dražit!
13,3 %
Mno, pouze za rozumnou cenu.
62 %
Ne, mám svoje pohodlné Prestige.
24,7 %
Celkem hlasovalo 1459 čtenářů.

Reklama

Související témata: