Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Sparta 4:3 PPVýborný zářil, Mladá Boleslav udolala Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Výborný 1 : 0
31. Kudrna 1 : 1
40. Přibyl 1 : 2
44. Voráček 2 : 2
48. Stříteský 3 : 2
57. Buchtele 3 : 3
64. Voráček 4 : 3
Záznam online reportáže

Mladá Boleslav

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili ve 13. kole Tipsport extraligy vedoucí tým tabulky pražskou Spartu 4:3 v prodloužení. Středočeši doma vyhráli počtvrté za sebou, na čemž měl nejvýraznější podíl jejich kapitán David Výborný. Připsal si čtyři body za gól a tři nahrávky. Zápas rozhodl svou druhou dnešní trefou bek Tomáš Voráček.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Mladoboleslavští útočníci David Výborný (vlevo) a Lukáš Pabiška slaví gól proti Spartě.

Článek

Sparta vyjela na led Bruslařského klubu bez nejproduktivnějšího útočníka Réwaye, který byl dnes překvapivě přeřazen do prvoligových Benátek nad Jizerou. A Pražané velmi brzy ztráceli. Poté, co Cingel ve své příležitosti zaváhal, udržel po vyhraném buly na druhé straně kotouč kapitán Výborný a proti svému bývalému týmu otevřel skóre.

Pöpperleho poté hodně pozlobil další bývalý sparťan Pacovský. V další šanci minul Jarůšek. Sparta mohla vyrovnat při Klimkově příležitosti a následném závaru, jenže domácí gólman Rittich byl proti a uhájil těsné vedení až do první přestávky.

Ve druhé části jako první trochu více zahrozil Cingel. Chuť si pak při hře ve čtyřech na obou stranách mohl napravit Pacovský, jenže rozezvučel pouze brankovou konstrukci. Před polovinou základní hrací doby zaskočil za Pöpperleho obránce Polášek. Nedlouho poté prostřelil Kudrna z kruhu pro vhazování Ritticha a vyrovnal.

Přibyl vstřelil osmý gól v sezóně

Další příležitosti posunout skóre a dopřát vyprodanému hledišti další góly měli Pabiška a sparťan Pech, ale nakonec udeřilo až 27 vteřin před vypršením druhé třetiny, kdy se poosmé v sezóně prosadil Přibyl.

Během prvních osmi minut třetího dějství se však gólová houpačka zhoupla opět na druhou stranu. Nadšené hrající Mladoboleslavští sice ještě nepotrestali Saboličův prohřešek, ale v končící 44. minutě ostré nahození Stříteského tečoval mimo Pöpperleho dosah Voráček a bylo opět vyrovnáno.

Forman a Sabolič mohli Pražany poslat znovu do vedení, jenže pak se proti pravidlům provinil Mikuš, Výborný nabil Stříteskému a ten poslal hostujícího zadáka zpět do hry už po 13 vteřinách. Sparta v touze po vyrovnání zvýšila tlak, Hamilton si však vylámal zuby na Rittichovi a domácí gólman pak vytáhl i famózní zákrok proti Klimkovi.

V 57. minutě ho však přece jen prostřelil Buchtele a poslal duel do prodloužení. V něm nejprve nedal z dobré pozice Lenc, ale Voráček s velkým přispěním Pöpperleho připsal druhý bod Mladé Boleslavi.

13. kolo hokejové Tipsport extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Sparta Praha 4:3 v prodl. (1:0, 0:2, 2:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 3. D. Výborný, 44. Voráček (Stříteský, D. Výborný), 48. Stříteský (D. Výborný), 64. Voráček (D. Výborný, M. Látal) - 31. A. Kudrna (Pech, J. Mikuš), 40. Přibyl (J. Hlinka, Buchtele), 57. Buchtele (J. Mikuš, Přibyl). Rozhodčí: Fraňo, Hejduk - Frodl, Kajínek. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Diváci: 4200 (vyprodáno).
Mladá Boleslav: Rittich - Voráček, Stříteský, Holub, Trončinský, Kučný, Ovčačík - L. Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - Pacovský, Urban, Lenc - M. Látal, R. Hruška, Klimenta - Bárta, Žejdl, Musil. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Sparta: Pöpperle - Čajkovský, Barinka, Eminger, Polášek, Hrbas, J. Mikuš - Sabolič, Pech, Kumstát - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Hamilton, Cingel, Klimek - A. Kudrna, Černoch, Forman. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín