Hlavní obsah

Zlín - Brno 2:3 PPBrno otočilo zápas ve Zlíně a vyhrálo v prodloužení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Říčka 1 : 0
53. Holík 2 : 0
55. Němec 2 : 1
57. Káňa 2 : 2
62. Němec 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Komety Brno vyhráli ve 13. kole Tipsport extraligy na ledě Zlína 3:2 v prodloužení, přestože ještě v 54. minutě prohrávali 0:2. Podařilo se jim ale vyrovnat a v nastaveném čase rozhodl o jejich výhře svým druhým gólem Vojtěch Němec. Zlín tak prohrál i páté domácí utkání v sezóně, získal však první bod. Berani díky němu postoupili na dvanácté místo tabulky, Kometa je nadále čtvrtá.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brněnský útočník Vojtěch Němec (vlevo) a zlínský obránce Oldřich Horák v zápase 13. kola Tipsport extraligy.

Článek

I přes špatné výsledky domácích si na stadión Luďka Čajky ve Zlíně našlo cestu téměř pět a půl tisíce diváků a rozhodně nelitovali. Hned ve třetí minutě mohl otevřít skóre Kubiš, jenž využil zaváhání Čiliaka, brněnský gólman ale na poslední chvíli domácího hráče podrazil. V následné přesilovce Zlínští sevřeli soupeře, úspěch to ale nepřineslo.

Skóre mohl otevřít i hosté. Po Kotvanově chybě jel sám na Kašíka Svoboda, ale neuspěl. Při následném vyloučení Žižky trefil Kováčik tyč. Následně se domácím podařilo Čiliaka překonat, rozhodčí však gól po konzultaci s kolegou u videa neuznali.

Na začátku druhé části předvedli Berani další chybu v obraně, Kašík ale vybruslil z branky a Káňovi šanci sebral. Sám v ideální pozici "mezi kruhy" se na druhé straně ocitl Holík, Čiliak ale jeho pokus vytěsnil.

Tlak Zlína se zvyšoval, Horák trefil brankovou konstrukci, Čachotský minul poloprázdnou branku a Okál poslal puk jen do natahující se lapačky hostujícího gólmana. A tak se na úvodní branku čekalo až do 38. minuty, kdy pokus Říčky propadl Čiliakovi mezi rukou a tělem.

Kometa v závěru otočila stav

Ve 44. minutě si velké šance vypracovaly oba týmy. Nejprve nedokázal "uklidit" puk do prázdné branky Holík, Ostřížek na druhé straně v tutovce trefil jen boční síť. Při vyloučení Matějíčka měla Kometa vyrovnání přímo na zlatém podnose, neuvěřitelným skokem ale dorážku Stehlíka vytěsnil Kašík. Místo vyrovnání se podruhé prosadili domácí, početní výhodu zužitkoval tvrdou ránou Holík.

Kouč Komety Hadamczik si následně vzal oddechový čas, který jeho svěřencům pomohl. V následující přesilové hře totiž snížil Němec, na jehož dorážku z bezprostřední blízkosti byl Kašík krátký. Oddechový čas si poté vzali i domácí, ale nepomohl jim. V 57. minutě bylo srovnáno. Káňa uklidil svůj pokus z kruhu přesně. Zlín tak získal doma první bod, na výhru ale i nadále čeká. V prodloužení totiž fauloval Cibák a Němec zajistil hostům výhru.

13. kolo hokejové Tipsport extraligy:
PSG Zlín - HC Kometa Brno 2:3 v prodl. (0:0, 1:0, 1:2 - 0:1)
Branky a nahrávky: 38. Říčka (P. Holík, Marušák), 53. P. Holík (Roman Vlach, Říčka) - 55. V. Němec (J. Hruška, H. Zohorna), 57. J. Káňa II (T. Kaberle), 62. V. Němec (T. Kaberle). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Bryška, Lukš. Vyloučení: 6:7, navíc Malec (Brno) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 5368.
Zlín: Kašík - Kotvan, O. Horák, Matějíček, Žižka, Marušák, Urbanec - Čachotský, Cibák, Kubiš - Okál, P. Holík, Říčka - D. Šťastný, Roman Vlach, Veselý - Ondráček, Sedláček, F. Čech. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.
Brno: Čiliak - Spang, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Stehlík, Malec - V. Němec, J. Hruška, Ostřížek - Vondráček, H. Zohorna, J. Káňa II - T. Svoboda, L. Čermák, Burian. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Reklama

Související témata: