Hlavní obsah

Chomutov - Plzeň 7:5Piráti zvládli přestřelku s Plzní. Dvakrát se trefil Kämpf

MinutaMin. Tým Hráč Akce
15. Červenka 1 : 0
17. Hossa 1 : 1
19. Kracík 1 : 2
22. Kämpf 2 : 2
23. Johnson 2 : 3
26. Kämpf 3 : 3
31. Jánošík 4 : 3
37. Hovorka 5 : 3
40. Jeřábek 5 : 4
40. Kaše 6 : 4
41. Kracík 6 : 5
60. Drtina 7 : 5
Záznam online reportáže

Hokejisté Chomutova porazili ve 13. kole Tipsport extraligy Plzeň 7:5 a potvrdili, že se jim doma daří. Piráti před svými fanoušky zvládli šest ze sedmi zápasů a i díky tomu jim v tabulce patří osmé místo. Plzeň tak nenavázala na čtyři výhry ve vzájemných zápasech s Chomutovem a klesla na sedmé místo tabulky. Hned tři hráči si v utkání připsali dvě branky - domácí David Kämpf a hostující Jaroslav Kracík s Nicholasem Johnsonem.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Chomutovští hokejisté se radují z gólu proti Plzni.

Článek

V první třetině se hrál až do prvního gólu opatrný hokej plný nepřesností. Aktivnější byl Chomutov, ale výraznou gólovou příležitost si nevypracoval. Největší šanci měl Tomica, který po pasu za obranu z levého kruhu neprostřelil povyjetého Polívku.

První branka utkání padla po ztrátě puku hostů v obranném pásmu. Vondrka poslal kotouč před branku, kde jej Červenka lehce tečoval a domácí vedli. Plzeň dostala do hry následná přesilovka. Pět sekund před vypršením Růžičkova trestu si Hossa vybruslil od mantinelu, vystřelil přes obránce a clonící Johnson na brankovišti kotouč ještě tečoval.

Ještě v první třetině se Indiáni dostali do vedení. Kracík vyjel zpoza branky a střelou z úhlu překvapil Kopřivu. Do druhé části místo chomutovské jedničky nastoupil Strmeň a stal se tak aktérem gólově atraktivního duelu.

Ve 22. minutě se domácím podařilo vyrovnat, když se Kämpf trefil z otočky přesně pod horní tyč plzeňské branky. Pak ale domácí obránce nechal proklouznout kolem mantinelu Kratěnu, který přesně nahrál najíždějícímu Johnsonovi a hosté opět vedli. Piráti však opět odpověděli. Polívku překvapil nahozením zpoza branky Kämpf a připsal si druhou trefu večera.

Drtina zpečetil výhru

Po velké šanci Pulpána, kterému domácí obránci před prázdnou brankou zablokovali hokejku, se Chomutov opět dostal do vedení. V polovině utkání vystřelil od modré čáry zápěstím Jánošík a trefil horní roh hostující branky. Utkání následně skončilo i pro Polívku, jehož nahradil Makovský.

Ve 37. minutě se dostal poprvé jeden z týmů na rozdíl dvou gólů. Za brankou Plzně získal puk Červenka, nahrál najíždějícímu Hovorkovi, který se trefil přesně k tyčce. To však nebylo ve druhé části vše. Nejprve v přesilovce přidal Kaše šestý gól Chomutova, svůj první extraligový. O osm sekund později však překvapil Strmeně střelou ze středovém kruhu Jeřábek a snížil na 4:6.

Hned po 32 sekundách třetí třetiny to bylo opět jenom o jednu branku. Kracík si kotouč stáhl před branku a střelou nad beton si připsal druhý gól v duelu. Uklidnit domácí mohl v oslabení Červenka, Makovský si však s jeho blafákem po samostatném úniku poradil. Na konečných 7:5 nakonec upravil při power play soupeře Drtina.

13. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Piráti Chomutov - HC Škoda Plzeň 7:5 (1:2, 5:2, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Červenka (Vondrka), 22. Kämpf (Jánošík, Pospíšil), 26. Kämpf (Tomica), 31. Jánošík (Červenka, Hřebejk), 37. Hovorka (Červenka), 40. D. Kaše (Kämpf), 60. Drtina - 17. Johnson (Hossa), 19. Kracík (D. Kubalík), 23. Johnson (Kratěna), 40. Jeřábek (Bližňák, Moravčík), 41. Kracík (Jeřábek). Rozhodčí: Hribik, Čech - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 5:4. Využití: 2:1. Diváci: 4865.
Chomutov: M. Kopřiva (21. Strmeň) - Rutta, Drtina, Rýgl, Dlapa, Szathmáry, Jánošík, Blaha, Trefný - D. Kaše, Červenka, Vondrka - Pospíšil, V. Růžička ml., Sklenář - Hovorka, Dušek, Hřebejk - L. Květoň, Kämpf, Tomica. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.
Plzeň: Polívka (31. Machovský) - Kadlec, D. Sklenička, Jeřábek, Moravčík, Kubka, Pulpán - Kratěna, Bližňák, Johnson - Indrák, Kracík, D. Kubalík - J. Sýkora, Lev, Hossa - Hollweg, Preisinger, Poletín. Trenéři: M. Straka, Čihák a Špaček.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice