Hlavní obsah

Olomouc - Třinec 6:0Hokejisté Olomouce deklasovali Třinec a už jsou třetí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Laš 1 : 0
12. Řípa 2 : 0
26. Laš 3 : 0
39. Mikúš 4 : 0
40. Rašner 5 : 0
53. Eberle 6 : 0
Záznam online reportáže

Olomouc

Hokejisté Olomouce deklasovali ve 13. kole Tipsport extraligy Třinec 6:0, podesáté za sebou bodovali a posunuli se již na třetí místo tabulky. Ambiciózní Oceláři jsou až desátí. Dvěma góly se na výhře Hanáků podílel Marek Laš, gólman Branislav Konrád udržel podruhé v sezoně čisté konto.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Hokejisté Olomouce se radují z gólu (ilustrační foto).

Článek

Trenéři domácích museli v obraně oželet zkušeného Skrbka, kterého nahradil uzdravený Houdek. V útoku chyběl Jergl, místo kterého nastoupil k prvnímu extraligovému startu Dostálek. V sestavě hostů se objevil již uzdravený Adamský, čerstvá posila Kopecký ale ještě chyběl.

Oceláři začali na Hané útočně, vynutili si dvě přesilovky, ve který ale Konrád Olomouc opět držel. Vyznamenal se také při šanci Rákose už v rovnovážném stavu. V 10. minutě ujel třineckým bekům Laš a našel místo nad vyrážečkou Hrubce.

O dvě minuty později už vedli domácí o dvě branky, po Vodného přesné přihrávce se prosadil střelou nad lapačku Řípa. V poslední minutě první části mohla Olomouc ještě zvýšit, Knotek však v přesilové hře minul odkrytou třineckou branku.

Eberle zpečetil výhru Kohoutů

Ve druhé třetině hráli domácí opět v početní převaze a opět měl obrovskou šanci Knotek. Tentokrát jej vychytal brankář Hrubec. V závěru přesilovky ještě Hrubec zlikvidoval šanci Laše. Ale gól nakonec přišel, i když už byl vyloučený Adamský na ledě. Vyrůbalík našel přesně před brankou aktivního Laše, který usměrnil puk mezi betony třineckého gólmana.

Snížit mohl Hrňa, ale jeho pokus skončil nad horní tyčkou Konrádovy branky. Hosté měli souvislý tlak, ale více než přesilovky z něj nedokázali vytěžit.Minutu před koncem druhé třetiny ujel Třineckým Mikúš, našel mezírku v Hrubcove postavení a zvýšil na 4:0.

Když poté v přesilové hře překonal třineckého brankáře Rašner, utkání pro Hrubce předčasně skončilo. Ve třetí třetině jej nahradil Šimboch. I on však jednou kapituloval, když jej překonal Eberle. Ještě předtím se předvedl Konrád, který zlikvidoval trestné střílení Růžičky.

13. kolo hokejové Tipsport extraligy:
HC Olomouc - HC Oceláři Třinec 6:0 (2:0, 3:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 11. Laš (Buc, J. Knotek), 12. Řípa (Vodný), 26. Laš (Vyrůbalík, Rašner), 39. T. Mikúš, 40. Rašner (Buc, Vyrůbalík), 53. Eberle (Vodný). Rozhodčí: Hribík, T. Horák - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Diváci: 5351.
Olomouc: Konrád - Houdek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Staněk, Ondrušek, Rašner - Buc, J. Knotek, Laš - Kafka, Zeman, T. Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, Herman, Dostálek. Trenéři: Venera a Tomajko.
Třinec: Hrubec (41. Šimboch) - M. Doudera, Linhart, Roth, Klesla, Nosek, Hrabal, L. Doudera - Irgl, Polanský, Adamský - Klepiš, Plíhal, Dravecký - Hrňa, Rákos, Orsava - Matuš, M. Růžička, Meidl. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Reklama

Související témata: