Hlavní obsah

Jihlava - Liberec 1:1Liberec podruhé v řadě ztratil, bod v Jihlavě mu zachránil v závěru Bartošák

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Mešanovič 1 : 0
84. Bartošák 1 : 1
Záznam online reportáže

Robert NeumannSport.czPrávo

Před týdnem klopýtli v Olomouce (1:1), v neděli fotbalisté Liberce ztratili na půdě Jihlavy po shodném výsledku. V utkání 11. kola Synot ligy prohrávali po gólu Mešanoviče ze závěru prvního poločasu, v 83. minutě jim bod zachránil po individuální akci Bartošák.

Foto: Luboš Pavlíček, ČTK

Jakub Fulnek z Jihlavy (vlevo) a liberecký obránce Lukáš Bartošák bojují o balón.

Článek

Ve 12. minutě si hosté nachystali solidní příležitost, když se po akci z pravé strany dostal k zakončení obránce Lukáš Bartošák, do rány mu však stihl nastavit nohu Jakub Fulnek. O dvě minuty později zahrozila naopak Vysočina, která podnikla brejk do otevřené obrany Slovanu. Na jeho konci byla střela Adama Jánoše, která letěla těsně vedle pravé tyče branky Václava Hladkého, který v Jihlavě zastoupil týmovou jedničku Tomáše Koubka.

Po půlhodině už Severočeši zvedali ruce and hlavu, jenže domácí gólman Jan Hanuš vytáhl proti střele Josefa Šurala, mířící do šibenice, výtečný zákrok. Vzápětí po centru aktivního Šurala hlavičkoval David Pavelka o centimetry vedle.

Liberec měl v této pasáži navrch, do šestnáctky Jihlavy létal jeden centr za druhým. Jenže krátce před přestávkou udeřili domácí! Ve 42. minutě doklepl prudkou přihrávku Lukáše Vaculíka z pravé strany z malého vápna Muris Mešanovič, pro něhož to byl šestý zásah v této sezóně.

Šuralovi střela mezi nohy gólmana nevyšla

Krátce po přestávce mohla Vysočina přidat druhou branku, dorážka Fulneka letěla skrz celou šestnáctku, míč málem zaplul k tyči. Poté se hnal na Hladkého Mešanovič, liberečtí obránci jej však dostihli, bosenský útočník už nestihl pořádně zakončit.

Liberec posledních dvacet minut mocně finišoval, hnal se za vyrovnáním. To se mohlo v 71. minutě povést Šuralovi, který z úhlu střílel Hanušovi prudce mezi nohy, domácí brankář se však překvapit nenechal. Vzápětí nebezpečně hlavičkoval střídající Marek Bakoš.

Slovan se přece jen dočkal, když v 83. minutě se po hezkém průniku prosadil Bartošák. Včetně čtvrtečního duelu Evropské ligy s Groningenem si Liberec potřetí v řadě připsal remízu 1:1.

11. kolo fotbalové Synot ligy:
Vysočina Jihlava - Slovan Liberec 1:1 (1:0)
Branky: 42. Mešanovič - 84. Bartošák. Rozhodčí: Zelinka - Moláček, Fišer. ŽK: Vaculík - Švejdík, Coufal. Diváků: 3149.
Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Tlustý, J. Krejčí, Mišůn - T. Marek, Jánoš (79. Kukol) - Vaculík (63. Šulek), Fulnek, Demeter (87. Dvořák) - Mešanovič. Trenér: Bokša.
Liberec: Hladký - Coufal, Pokorný, Švejdík, Bartošák - Pavelka, Sackey (67. Sýkora) - Bartl (76. Rabušic), Folprecht, Josef Šural - Luckassen (58. Bakoš). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: