Hlavní obsah

Sparta - Bohemians 1905 3:0Lafata dostihl Ďuriše a Letenští pojedou do Plzně s tříbodovým náskokem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
45. Lafata 1 : 0
56. Fatai 2 : 0
87. Litsingi 3 : 0
Záznam online reportáže

Co víc si mohli Letenští přát... Zatímco Viktoria prohrála v Brně, oni sami malé pražské derby zvládli, takže do šlágru podzimu v Plzni nastoupí za týden s tříbodovým náskokem v čele tabulky. Fotbalisté Sparty porazili v 11. kole Synot ligy Bohemians 1905 3:0 a kanonýr Lafata se devátým gólem dotáhl v čele tabulky střelců na plzeňského Ďuriše. Klokani hráli dlouho o deseti a dál zůstávají jediným týmem ligy, který ještě nevyhrál.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata ze Sparty Praha oslavuje gól proti Bohemians 1905.

Článek
Fotogalerie

Těsně před tím, než aktéři malého pražského derby nastoupili na trávník, dorazila na Letnou zpráva o porážce Viktorie v Brně. Na Spartě tedy bylo, aby splnila svou část nedělní porce, vyhrála a před šlágrem podzimu příští týden v Plzni odskočila největšímu rivalovi o tři body.

Dobrým výkonem na Schalke si o místo v základní sestavě řekl Konaté a reprezentant Krejčí tak usedl jen na lavičlku. Na ní odpočíval také pokopaný Matějovský.

Letenští si byli vědomi svojí technické převahy a rychlou kombinací se hrnuli vpřed. Šance si ovšem dlouho nevytvářeli, Konaté v první ani nevystřelil a Fataiův gól z ofsajdu platit nemohl. V 23. minutě šli klokani do deseti. Bartek při výskoku trefil loktem do obličeje Hybše a po druhé žluté kartě byl vyloučen. Sotva se levý obránce vrátil na trávník, naservíroval tutovku Fataiovi. Nigerijský kanonýr ovšem dokázal trefit jen boční síť.

Znovu udeřilo duo LaFatai

Také Bohemka dokázala v oslabení hrozit, Hubínek z brejku jen těsně minul branku. Smůlu měl Fatai, ani jeho druhá trefa kvůli ofsajdu neplatila. Jinak si domácí nevěděli s přesilovkou moc rady, prudká Hušbauerova prudká střela byla výjimkou. Až v první minutě nastavení první půle kapitán Lafata, který právě před derby pokřtil svou knihu Kanonýr Lafi, po Marečkově centru hlavou otevřel skóre.

Jestliže klokani o pauze ještě živili nějakou šanci na vyrovnání, deset minut po přestávce jim pohasla. Střídající Krejčí totiž připravil luxusní pozici Fataiovi, jeho trefa už byla do třetice regulérní, a tak si africký útočník připsal sedmou trefu z posledních pěti soutěžních zápasů.

Přetížení klokani už na útočnou aktivitu zcela rezignovali a bránili aspoň trochu přijatelné skóre. Brankář Zlámal se činil, skvěle lapil třeba Brabcovu střelu, šance nevyužili ani Konaté či Mareček. Třetímu gólu v režii střídajících cizinců ovšem hosté neušli. Steinhöfer přesně odcentroval a Litsingi dal hlavou svoji první branku za Spartu.

Fotbalová Synot liga - 11. kola:
Sparta Praha - Bohemians Praha 1905 3:0 (1:0)
Branky: 45. Lafata, 56. Fatai, 87. Litsingi. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Vysloužil. ŽK: Hušbauer, J. Brabec - Bartek, Mosquera. ČK: 23. Bartek (Boh.). Diváci: 10 681.
Sparta: Bičík - Mareček, J. Brabec (82. Steinhöfer), Holek, Hybš (46. L. Krejčí) - Jiráček, Hušbauer - Fatai (69. Litsingi), Dočkal, Konaté - Lafata. Trenér Ščasný.
Bohemians 1905: Zlámal - Krch, Šmíd, Šírl - Jindřišek - Bartek, Hubínek, Jirásek (79. Acosta), Mosquera (90. Lulič) - Mikuš (68. Čížek). Trenér Pivarník.

Reklama

Související témata: