Hlavní obsah

Liberec - Brno 3:2Liberec dál kraluje extralize, proti Brnu rozhodl v závěru Valský

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Krenželok 1 : 0
21. Birner 2 : 0
26. Svoboda 2 : 1
45. Svoboda 2 : 2
60. Valský 3 : 2
Záznam online reportáže

Liberec

Gól útočníka Jakuba Valského čtyři sekundy před koncem rozhodl o výhře hokejistů Liberce ve 14. kole Tipsport extraligy nad Kometou Brno 3:2. Bílí Tygři tak vyhráli počtvrté za sebou a udrželi se v čele tabulky. Hostům k úspěchu nepomohly ani dvě branky Tomáše Svobody.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Lukáš Krenželok (vpravo) a brněnský forvard Hynek Zohorna v zápase 14. kola hokejové Tipsport extraligy.

Článek

Domácí nasadili do šlágru kola poprvé v sezóně do branky Schwarze, odpočívající jednička Lašák duel sledovala jen ze střídačky. A Tygři byli od začátku lepším týmem. Do vedení se dostali v deváté minutě, kdy po překvapivé Valského zpětné přihrávce překonal Čiliaka Krenželok.

Na počet střel byl duel vyrovnaný, větší šance měli domácí. Přidat druhý gól mohl v 17. minutě Radivojevič, skóre se však měnilo až po 31 sekundách druhé třetiny, kdy se puk po nevydařené Řepíkově přihrávce dostal k Birnerovi, jenž neměl problém usměrnit jej do odkryté branky.

Kometa nebyla v Liberci v ofenzivě dlouho příliš nebezpečná, ve 26. minutě se jí ale podařilo snížit, když se po závaru před Schwarzem prosadil důrazný Svoboda a připsal si tak premiérovou trefu v sezóně. Brňané následně ožili, Liberec však po chvilce opět převzal režii zápasu zpět na své hokejky.

Na začátku třetí části hosté nevyužili přesilovou hru, ve 45. minutě však přece jen dosáhli na vyrovnání. Za Schwarzovými zády skončila zřejmě tečovaná Svobodova střela od modré čáry. Vzápětí mohl Liberci získat vedení zpět Radivojevič, Čiliak však skvělým zákrokem jeho střelu po přečíslení zlikvidoval. Liberec byl i nadále aktivní a vyplatilo se mu to. O výhře domácích rozhodl v samotném závěru Valský.

14. kolo hokejové Tipsport extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Kometa Brno 3:2 (1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 9. Krenželok (Valský, P. Jelínek), 21. Birner (Řepík), 60. Valský (Krenželok, Ševc) - 26. T. Svoboda, 45. T. Svoboda (Hanzlík). Rozhodčí: Fraňo, Lacina - L. Kajínek, Zavřel. Vyloučení: 2:2. Bez využití. Diváci: 5093.
Liberec: Schwarz - Ševc, Šimek, Ulrych, Derner, D. Kajínek, Výtisk, Havlín, Vitásek - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Brno: Čiliak - Spang, T. Kaberle, Kováčik, Hanzlík, Stehlík, Malec - V. Němec, J. Hruška, Ostřížek - Vondráček, H. Zohorna, J. Káňa II - T. Svoboda, L. Čermák, Burian - R. Zohorna, Dočekal, Mrázek. Trenéři: Hadamczik, K. Beran a Pokorný.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín