Hlavní obsah

Dukla - Zlín 1:0Dukla gólem Vrzala ukončila pětizápasovou sérii bez vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
64. Vrzal 1 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Dukly v páteční předehrávce 12. kola Synot ligy porazili na Julisce nováčka ze Zlína těsně 1:0. Pražský celek po trefě beka Vrzala z 64. minuty ukončil sérii pěti utkání bez vítězství, naopak Fastav pošesté za sebou nezískal tři body.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Zleva Kaspars Gorkšs, Lukáš Štětina (oba z Dukly), Lukáš Železník ze Zlína a Daniel Tetour.

Článek

Dukla v premiérovém prvoligovém souboji se Zlínem nemohla kvůli karetnímu trestu nasadit svého nejlepšího střelce Bergera, zdravotní problémy nepustily do hry ani další útočníky Mareše, Přikryla a Néstora. Domácí i tak byli od začátku aktivnější a nebezpečnější.

V osmé minutě Vrzal technickou ranou těsně minul tyč. Po rohových kopech zakončovali nepřesně Hanousek a opět Vrzal. Zlín, který se snažil hrát na brejky, vážně zahrozil až na konci první půle po Korešově střele, ale Radu na brankové čáře ve skluzu zastoupil Štetina.

Pražané měli převahu i od začátku druhého poločasu. Krmenčík nejprve z rohu hlavou zamířil vedle. Hanouskova hlavička už byla mnohem přesnější a zlínský gólman Dostál ji vyrazil na rohový kop. A z něho v 64. minutě znovu hlavou otevřel skóre obránce Vrzal.

Zlín se přes pár náznaků v závěru vyrovnání nedočkal. Dukla si tak připsala třetí výhru a druhé čisté konto v ligovém ročníku a v tabulce vystřídala soupeře na desátém místě.

12. kolo první fotbalové ligy:
Dukla Praha - Fastav Zlín 1:0 (0:0)
Branka: 64. Vrzal. Rozhodčí: M. Paták - Mokrusch, Vlasjuk. ŽK: Krmenčík - Živulič. Diváci: 1332.
Dukla: F. Rada - Miloševič, Štetina, Gorkšs, Vrzal - Marek Hanousek, Daniel Tetour (89. Jeřábek), Považanec (65. Jurendič) - Koval (79. Beauguel), Krmenčík, Čajič. Trenér: Kozel.
Zlín: S. Dostál - Pazdera, Jugas, Hájek, Matějov - V. Vukadinovič, Živulič, Holík, Koreš (83. Bartolomeu) - Železník, Poznar. Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: