Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Chomutov 2:1Mladá Boleslav doma opět bodovala, porazila Chomutov

MinutaMin. Tým Hráč Akce
12. Hyka 1 : 0
31. Klimenta 2 : 0
33. Chlouba 2 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v 15. kole extraligy Chomutov 2:1 a oplatili soupeři porážku z prvního vzájemného zápasu sezóny. Středočeši tak v souboji tabulkových sousedů bodovali i v sedmém utkání před svými diváky v sezóně, šest z nich vyhráli. Chomutov venku padl popáté v řadě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost mladoboleslavských hokejistů.

Článek

Úvod byl zcela v režii domácích. I díky výhodě přesilovky, kterou získali již po 69 sekundách hry, udávali od začátku ráz utkání. Brankář Pirátů Strmeň, který tentokráte dostal přednost před jedničkou Kopřivou, si připisoval jeden zákrok za druhým.

Sice si poradil s pokusy Jarůška, po samostatné akce Látala mu pomohla tyč, ve 12. minutě však poprvé kapituloval. Po individuální akci jej překonal Hyka, který si tak připsal premiérovou trefu v sezoně. Celkem si však Strmeň za prvních 20 minut připsal 18 zákroků, zatímco domácí Rittich jen dva.

Obraz hry se příliš nezměnil ani po první přestávce, až v polovině zápasu se Severočeši výrazněji předvedli i v útočném pásmu. Vondrka však přečíslení dva na jednoho ideálně nevyřešil, Ritticha nepřekonali po závaru ani Hovorka s Jánošíkem a neuspěl ani Růžička. Po do té doby nejvydařenější momentech hosté paradoxně podruhé inkasovali. Obrana Chomutova zapomněla na Klimentu, který svůj samostatný nájezd jistě zakončil.

Až poté se gólu dočkal i Chomutov. Rozhodčí vyloučili Ovčačíka a Piráti výhodu využili. Ritticha překonal pohotově dorážející Chlouba. Duel tak získal náboj a na ledě se začalo i více jiskřit, což dokumentoval pěstní souboj Jánošíka s Jarůškem, jenž se rozhodl potrestat hostujícího beka za atak na domácího kapitána Výborného.

Chomutov mohl vyrovnat v sérii přesilových her, nevyužil však vyloučení Bárty, Urbana ani Trončinského. Uklidnit domácí mohl Látal, který dokázal překonat Strmeně, puk se však zastavil na brankové čáře, což potvrdil i videorozhodčí. Nakonec to domácí mrzet nemuselo, protože výhru udrželi i při 33 sekund dlouhé přesilovce Pirátů šest na čtyři v samém závěru.

15. kolo hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - Piráti Chomutov 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 12. Hyka (Ovčačík, R. Hruška), 31. Klimenta (Stříteský) - 33. Chlouba (J. Mrázek, Šidlík). Rozhodčí: Hradil, R. Polák - Belko, Hynek. Vyloučení: 7:6. Využití: 0:1. Diváci: 3778.
Mladá Boleslav: Rittich - Voráček, Stříteský, Holub, Trončinský, Robar, Ovčačík - L. Pabiška, D. Výborný, Jarůšek - Pacovský, Urban, M. Látal - Lenc, Žejdl, Hyka - Klimenta, R. Hruška, Bárta. Trenéři: F. Výborný a M. Jelínek.
Chomutov: Strmeň - Rutta, Jánošík, Rýgl, Dlapa, Šidlík, J. Mrázek, Blaha, Trefný - Hovorka, Červenka, Hřebejk - Pospíšil, V. Růžička ml., Vondrka - Chlouba, Kämpf, Tomica - D. Kaše, Dušek, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st., B. Kopřiva a J. Šťastný.

Reklama

Související témata: