Hlavní obsah

Hradec Králové - Olomouc 2:0Olomouc nedala Hradci ani podruhé v sezóně gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
17. Pilař 1 : 0
59. Ihnacak 2 : 0
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové porazili v 15. kole extraligy Olomouc 2:0. Východočeši počtvrté za sebou neztratili ani bod a dotáhli se v tabulce na druhou Spartu. Hanáci jim nedokázali ani ve druhém vzájemném duelu sezóny dát gól; ten úvodní v Olomouci skončil shodným výsledkem. Dvěma body za branku a asistenci se na tom dnes podílel Brian Ihnacak, druhé čisté konto v ročníku si připsal Ondřej Kacetl.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Brankář Hradce Králové Ondřej Kacetl se raduje z vítězství - ilustrační foto

Článek

Také v odvetě se čekal úporný hokej, což se potvrdilo. Olomouc hrála od začátku nepříjemně, hru podporoval také výborný brankář. A to nestál mezi tyčemi Slovák Konrád, podle statistik nejlepší gólman soutěže. Trenér Venera tentokrát poslal do hry jeho náhradníka Vošvrdu.

První šanci měli hosté. V 10. minutě byl Řípa sám před Kacetlem, prostřelil ho pokusem mezi nohy, hradecký brankář však chráničem ještě puk vychýlil mimo branku. Vošvrda se ukázal především při Kudrnově šanci, v bráně se stačil bleskurychle přemístit k levé tyči. Hradecký veterán však nakonec měl vliv na vedoucí branku. V 15. minutě ho fauloval Staněk, a protože byl útočník krvavě zraněn, dostal dvojitý trest. Ve čtyřminutové přesilovce se střelou bez přípravy trefil obránce Pilař.

Druhá třetina rovněž začala Řípovou příležitostí. Puk se k němu dostal zpoza brány, ale Kacetl se rychle přesunul a útočník napálil puk do jeho břicha. Hradec byl v této části lepší, měl i slušné příležitosti. Jenže například Kudrna nezvládl nahrávku, když jeli společně s centrem Knotkem proti jednomu bránícímu hráči. Mountfield poté neproměnil ani 19 vteřin dlouhou přesilovku pět na tři. Hosté měli jen jednu větší možnost, jenže Kucharczykovi scházela rychlost a střílel z nepřipravené pozice.

Ve třetí třetině urputný hokej vrcholil. Hrálo se fyzicky, hosté velmi dobře bruslili, přesto měl blíže ke gólu Hradec, ovšem Kukumberg trefil střelou švihem tyč. Vošvrda poté s pomocí obránců zvládl také Červeného dorážku z bezprostřední blízkosti. Hostující kouč Venera dvě minuty opřed koncem odvolal brankáře. Východočeši však jeho tým nepustili do tlaku, naopak jejich třetí útok skóroval do prázdné brány. Trefil se Ihnacak.

15. kolo hokejové extraligy:
Mountfield Hradec Králové - HC Olomouc 2:0 (1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 17. K. Pilař (Červený, Ihnacak), 59. Ihnacak (Courchaine, Červený). Rozhodčí: Hribik, Hrubý - Komárek, Ondráček. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. Diváci: 5643.
Hradec Králové: Kacetl - Pláněk, Vydarený, K. Pilař, Čáp, Dietz, Frühauf, Hronek - J. Kudrna, T. Knotek, Šimánek - Bednář, Kukumberg, Dej - Červený, Ihnacak, Courchaine - Köhler, Vantuch, Kopta. Trenéři: Draisaitl a T. Martinec.
Olomouc: Vošvrda - Skrbek, Vyrůbalík, Valenta, Jaroměřský, Houdek, Staněk, Rašner - Buc, J. Knotek, Laš - Pekr, Zeman, Mikúš - Eberle, Řípa, Vodný - Kucharczyk, Herman, Matai. Trenéři: Venera a Tomajko.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec