Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Jihlava 2:1Klokani otočili zápas s Vysočinou a v lize poprvé zvítězili

MinutaMin. Tým Hráč Akce
36. Nerad 0 : 1
59. Jindřišek (penalta) 1 : 1
77. Acosta 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Bohemians 1905 se ve 12. ligovém kole dočkali premiérové výhry v sezóně. Předposlední Pražané doma otočili zápas s dvojnásobně oslabenou Jihlavou a zvítězili 2:1. Hosty poslal v první půli do vedení Petr Nerad, po změně stran se prosadili z penalty Josef Jindřišek a Rafael Acosta. Vysočina dohrávala bez vyloučených Adama Jánoše a Lukáše Vaculíka. Klokani v neúplné tabulce ztrácejí na čtrnáctou Jihlavu bod.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Záložník Bohemians Jhon Mosquera (vpravo) a záložník Jihlavy Patrik Demeter.

Článek
Fotogalerie

Bohemians v Ďolíčku soupeře od začátku sevřeli, jenže do zakončení se nedostali. Jihlava hru brzy vyrovnala a sama si vypracovala velké šance. Ve 25. minutě Mešanovič kopem přes hlavu napálil břevno a domácí brankář Zlámal za chvíli vytěsnil střelu Jánoše.

Na druhé straně si na rohový kop naskočil Mosquera a hlavičkoval kousek nad břevno. Ve 36. minutě otevřeli skóre hosté. Šulek vysunul Mešanoviče, jehož střelu Zlámal vyrazil k volnému Neradovi a ten snadno skóroval proti svému bývalému klubu.

Pražané mohli rychle odpovědět, ale dvě slušné možnosti neproměnil Acosta. Poprvé mu ránu vyrazil gólman Hanuš a podruhé Uruguayec přestřelil. Od druhého jihlavského gólu zase Bohemians zachránil Mosquera, jenž po rohu na brankové čáře zastoupil Zlámala.

Druhý poločas začala obě mužstva opatrněji. Při první povedenější domácí akci Mosquera trefil v šestnáctce Krejčího ruku a rozhodčí Příhoda nařídil penaltu. Tu v 59. minutě s přehledem proměnil kapitán Jindřišek.

Bohemians ožili a střídající Mikuš po rohu hlavičkoval do boční sítě. V 69. minutě se Jihlava dostala ještě do větších problémů. Jánoš na polovině hřiště sestřelil Hubínka a dostal rovnou červenou kartu.

Domácí využili početní výhodu v 77. minutě. Mosquera našel před brankou Acostu, který překvapivou hlavičkou přehodil Hanuše.

Za dvě minuty Jánoše následoval předčasně do šatny Vaculík. Hostující záložník podle sudího přihrál souboj s Jindřiškem a po druhé žluté kartě byl také vyloučen. Jihlava se i v devíti mohla dočkat vyrovnání, ale Mešanoviče v předposlední minutě dvakrát zblízka vychytal Zlámal.

12. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - Vysočina Jihlava 2:1 (0:1)
Branky: 59. Jindřišek z pen., 77. Acosta - 36. Nerad. Rozhodčí: Příhoda - Hock, Arnošt. ŽK: Jindřišek, Šmíd, Mikuš, Šírl, Hubínek - Tlustý, Vaculík. ČK: 69. Jánoš, 79. Vaculík (oba Jihlava). Diváci: 4161.
Bohemians: Zlámal - Pauschek (46. Havel), Krch, Šmíd, Šírl - Jindřišek - Acosta (90. Akulinin), Hubínek, Schick (58. Mikuš), Mosquera - Čížek. Trenér: Pivarník.
Jihlava: Hanuš - Kryštůfek, Tlustý, J. Krejčí, Mišůn - Demeter, Jánoš - Vaculík, Nerad (66. Dvořák), Šulek (72. Fulnek) - Mešanovič. Trenér: Bokša.

Reklama

Související témata: