Hlavní obsah

Příbram - Brno 1:1Zbrojovka uhrála v Příbrami remízu a je už pátá v tabulce

MinutaMin. Tým Hráč Akce
61. Lutonský 0 : 1
62. Barák 1 : 1
Záznam online reportáže

Příbram

Fotbalisté Příbrami ve 12. kole první ligy doma remizovali s Brnem 1:1. Hosté sice vedli po gólu Milana Lutonského, ale již dvě minuty na to srovnal Antonín Barák. Brno už ale remízu udrželo a bodovalo tak popáté z posledních šesti utkání. V tabulce je už páté.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Příbramský brankář Aleš Hruška

Článek

Oba celky nastoupily v poměrně ofenzivně laděných sestavách, ovšem na hřišti to nebylo příliš vidět. Diváci sledovali velké množství nakopávaných míčů a nepřesných přihrávek. Na první vážnější šanci se tak čekalo půl hodiny, než se uvolnil brněnský Brigant, jeho vydařenou střelu ale brankář Hruška vyrazil na tyč.

Příbram sice byla aktivnější a měla více ze hry, do koncovky se však nedostávala. Nepomohla jí ani výrazná převaha na rohy, z nichž nic nevytěžila. Gólmana Melichárka tak vyzkoušel jen dalekonosnou střelou Divíšek.

Levý bek Příbrami byl ke gólu blíže v úvodu druhé půle, kdy jeden z obránců srazil jeho centr na branku, ale Melichárek ještě stihl míč vyškrábnout. Po následném rohu se Rezek snažil o střelu přes hlavu, ale místo toho se zranil a musel být odvezen do nemocnice.

Nahradil ho Brandner, který oživil hru domácích, jenže v 60. minutě přišel brejk Brna, Vávra zatáhl míč do vápna, kde našel Lutonského a střelou pod břevno otevřel skóre.

Z vedení se však hosté radovali jen dvě minuty, než Štípek našel před vápnem Baráka a jeho tvrdá rána zaskočila Melichárka. Příbramský odchovanec se tak trefil ve třetím soutěžním utkání po sobě.

Brno mohlo rozhodnout deset minut před koncem, když postupovalo ve čtyřech proti jedinému obránci, ale Chrien pokazil přihrávku a brejk pohřbil. Víc už oba týmy nevymyslely a rozešly se smírně.

12. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - Zbrojovka Brno 1:1 (0:0)
Branky: 62. Barák - 60. Lutonský. Rozhodčí: Lerch - Hájek, Fišer. ŽK: Barák - Košťál.
Příbram: Hruška - Sus, Dosoudil, Zápotočný, Divíšek - Tregler, Rezek (51. Brandner) - Pilík, Barák, Štípek (83. Hadaščok) - Bednář. Trenér: P. Tobiáš.
Brno: Melichárek - Malík, P. Buchta, Košťál, Lutonský - Lacko (86. Moukanza), R. Buchta - Vávra (71. Chrien), Michal Škoda, Brigant - Řezníček (90. Schuster). Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: