Hlavní obsah

Manchester City - Norwich 2:1Citizens se udrželi v čele

Manchester

Fotbalisté Manchesteru City udolali v 11. kole anglické Premier League na svém stadionu Norwich 2:1 a udrželi si první místo v tabulce. O výhru se zasloužil záložník Touré, který v 89. minutě proměnil nařízenou penaltu.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Raheem Sterling

Článek

Domácí byli od začátku zápasu aktivní. Ve 14. minutě se pohlednou akcí blýskl Bony, ale hostující brankář Ruddy vytáhl skvělý zákrok. Svěřenci kouče Manuela Pellegriniho pokračovali ofenzivních choutkách, ale Touré ani Kompany nedokázali překonat výborně chytajícího gólmana Norwiche.

I v druhém poločase Citizens diktovali tempo hry, jenže defenzíva hostů byla stále ve střehu. Až v 67. minutě se dočkali. Belgičan De Bruyne rozehrál rohový kop a argentinský obránce Otamendi otevřel skóre. Už se zdálo, že si hráči Manchesteru výhru pohlídají, jenže v 83. minutě neudržel Joe Hart lehký centra nabídl Jeromovi vyrovnání. Nakonec však Norwich o cenný výsledek přišel. Ve vlastním pokutovém území zahrál rukou Martin, viděl červenou kartu a následnou penaltu proměnil Touré. V závěru ještě mohl zvýšit Kolarov, ale z další penalty netrefil branku. Kanárci tak prohráli čtvrtý zápas v řadě.

Anglická Premier League, 11. kolo:
Manchester City - Norwich 2:1 (67. Otamendi, 89. Touré z pen. - 83. Jerome)

Reklama

Související témata: