Hlavní obsah

Swansea - Arsenal 0:3Arsenal deklasoval Swansea, Čech má další nulu

Swansea

Fotbalisté Arsenalu porazili v 11. kole anglické Premier League domácí Swansea 3:0 a jsou stále v těsném závěsu za vedoucím Manchesterem City. Arsenal zvítězil popáté v řadě a ukončil nepříznivou bilanci s walesškým týmem. Petr Čech vychytal další čisté konto.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters, Sport.cz

Ilustrační fotografie.

Článek

Londýnský tým se v poslední době potýká se zraněními. Kromě dlouhodobě nemocného Tomáše Rosického vypadli ze sestavy hned dva elitní hráči. Francouzský lodivod Wenger se musel obejít bez Walcotta a Ramsey, a tak vůbec poprvé nastoupil v základní sestavě kostarický útočník Camphell.

I přes tyto problémy hostující mužstvo od začátku naplňovalo roli favorita. Během prvního poločasu si vytvořilo řadu příležitostí, ale chyběla špetka trpělivosti a přesnosti.

V druhém poločase přidali hosténa aktivitě a ve 49. minutě se fanoušci Arsenalu radovali z branky, když si Olivier Giroud poradil s centrem Özila. Hosté dále v klidu kombinovali a v 68. minutě se prosadili podruhé. Domácí brankář Fabianski neudržel balón a Laurent Koscielny zvýšil na 2:0. O pět minut později už to bylo o tři branky. Mesut Özil našel  Joela Campbell a Kostaričan upravil na konečných 3:0. Arsenal tak na čtvrtý pokus konečně zvítězil nad Swansea.

Anglická Premier League, 11. kolo:
Swansea - Arsenal 0:3 (49. Giroud, 68. Koscielny, 73. Campbell)

Reklama

Související témata: