Hlavní obsah

Vítkovice - Sparta 4:3 SNOlesz zářil, hattrickem zničil Spartu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Netík 0 : 1
14. Olesz 1 : 1
26. Kucsera 2 : 1
40. Olesz 3 : 1
48. Buchtele 3 : 2
52. Buchtele 3 : 3
65. Olesz (rozhodující nájezd) 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Vítkovic porazili v 16. kole extraligy Spartu 4:3 po samostatných nájezdech a z vítězství nad pražským rivalem se radují po osmi porážkách v řadě. Hattrickem ho zajistil Rostislav Olesz, který vedle dvou branek proměnil i rozhodující penaltu. Ostravané na domácím ledě pokořili Sparťany po třech letech a sedmi prohrách za sebou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Útočník Vítkovic Rostislav Olesz se raduje z gólu.

Článek

Už od 181. vteřiny utkání to vypadalo, že vše bude probíhat podle starých pořádků. Barinkovo nahození Štencel smůlovatě tělem usměrnil k Netíkovi, který neměl problém zavěsit do odkryté brány. Ale Sparta mentální převahy po úspěšném úvodu už nedokázala využít a domácí ji sebrali vítr z plachet vyrovnávacím gólem. I když Štencel už v tísni nedokázal dotáhnout blafák, Lukáš nezkrotil skákavý puk a Olesz ho ve 14. minutě bekhendovým plácnutím dopravil do sítě.

Domácí byli při hře ze zabezpečené obrany trpěliví. Sparta se přes ni prosazovala sporadicky, navíc Ostravané dnes byli produktivní. Kucsera si ve 26. minutě poodstoupil od branky mezi kruhy a Kolouchovu přihrávku z voleje poslal pod horní tyčku. Byl to jeho třetí gól v třetím utkání v řadě.

Agresivní hra Vítkovic dělala hostující ofenzívě velké problémy. O to víc ji musela mrzet spálená možnost Saboliče, který zblízka nadvakrát nepropasíroval touš za Dolejše. Domácí si stejně jako proti Hradci Králové vybírali slabší chvilky při vlastních přesilovkách a při Poláškově šanci je znovu podržel Dolejš. Naopak 29 sekund před koncem druhé části Olesz v krátké přesilovce pět na tři zblízka doklepl do prázdné branky Burgerův pokus a bylo to 3:1.

Teprve v závěru Sparta přepnula na vyšší rychlost. Po ráně Poláška ještě domácí zachránila tyč, ale sparťanskou přesilovku pak zužitkoval dorážkou ze závaru Buchtele. Ten navíc o čtyři minuty později zmátl v útočném pásmu tři protihráče a švihem srovnal. Vítkovice přes tlak hostů mohly vedení ještě strhnout pro sebe, ale Balánovu gólovou ránu v přesilovce bravurně zneškodnil Lukáš.

Sparta byla v prodloužení usazena před Dolejšem, ale neskórovala a v nájezdech ji o druhý bod připravil rozhodující trefou Olesz.

16. kolo hokejové extraligy:
HC Vítkovice Steel - HC Sparta Praha 4:3 po sam. nájezdech (1:1, 2:0, 0:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Olesz (Štencel), 26. Kucsera (Vandas), 40. Olesz (P. Zdráhal, Burger), rozhodující sam. nájezd Olesz - 4. Netík (Barinka), 48. Buchtele (J. Hlinka, J. Mikuš), 52. Buchtele (Kumstát, Polášek). Rozhodčí: Hribik, Pavlovič - Jindra, Zíka. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:1. Diváci: 5666.
Vítkovice: Dolejš - Štencel, Kudělka, Sloboda, Štich, Kovář, Pastor, Klok - Olesz, Strapáč, Szturc - Vandas, Kolouch, Kucsera - P. Zdráhal, Balán, Burger - M. Hlinka, Jáchym, Húževka. Trenéři: Svozil a Petr.
Sparta: Lukáš - Čajkovský, Barinka, Polášek, Eminger, Hrbas, J. Mikuš - Sabolič, Pech, Kumstát - Přibyl, J. Hlinka, Buchtele - Klimek, Hamilton, Cingel - A. Kudrna, Černoch, Netík. Trenéři: Jandač a Moták.

Reklama

Související témata: