Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 4:5 SNLiberec třikrát vedl, nakonec poprvé po pěti zápasech vyšel naprázdno

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Birner 1 : 0
12. Kubalík 1 : 1
33. Lakatoš 2 : 1
34. Sýkora 2 : 2
42. Jelínek 3 : 2
44. Kubalík 3 : 3
47. Sýkora 3 : 4
59. Řepík 4 : 4
65. Johnson (rozhodující nájezd) 4 : 5
Záznam online reportáže

Liberec

Hokejisté Liberce podlehli v 16. kole extraligy doma Plzni 4:5 po samostatných nájezdech, poprvé po pěti zápasech vyšli naprázdno a jejich náskok v čele tabulky se snížil před druhým Hradcem Králové na dva body. Plzeň se po třetí výhře za sebou posunula na třetí pozici. V rozstřelu rozhodl americký útočník Nicholas Johnson, po dvou gólech v dresu vítězů vstřelili Dominik Kubalík a Ján Sýkora.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberecký útočník Jakub Valský (vlevo) a obránce Plzně David Sklenička.

Článek

Hned na úvod hrál Liberec přesilovku a zasypal Machovského sprškou střel. Největší šanci měl Vampola, hostující brankář ho ale vychytal. Další početní výhodu už domácí proměnili ve vedoucí gól. Po pěkné kombinaci se z brankoviště prosadil Birner. Severočeši pokračovali v aktivní hře, dobré příležitosti si vypracovali Řepík s Vampolou, Machovský byl na místě.

Hosté poprvé zahrozili až v 11. minutě a hned z toho byla gólová šance. Indrák si položil Lašáka, nedokázal však zasunout kotouč do opuštěné branky. Indiány to však nemuselo příliš mrzet, protože hned o minutu později se za domácí obranou objevil Kubalík a střelou mezi Lašákovy betony vyrovnal.

Druhá třetina začala opatrněji z obou stran, přesto to byl stále Liberec, kdo měl více ze hry. Dvakrát nebezpečně zahrozil Stránský, Machovský si s jeho střelami poradil. Při Bulířově pokusu mu dokonce pomohla levá tyč. Ve 33. minutě ale hostující gólman chyboval při rozehrávce a daroval branku domácímu Lakatošovi.

Škoda hned vzápětí přispěchala s rychlou odpovědí. Domácí obranou se protáhl Ján Sýkora a střelou nad Lašákovo rameno znovu vyrovnal. Bílým Tygrům mohl vrátit vedení aktivní Vampola, branku však těsně minul. Neuspěl ani Krenželok, který si vybruslil až před Machovského, ten jeho střelu ukryl v lapačce.

Krátce po začátku třetí třetiny se ale Liberečtí dočkali. Kajínkovu střelu tečoval za Machovského záda Jelínek. Hosté ale znovu našli rychlou odpověď, když se podruhé v zápase prosadil plzeňský střelec Kubalík. A pro Liberec bylo ještě hůř. Vampola putoval na trestnou lavici a nabídnutou přesilovku využil rovněž svou druhou brankou v utkání Sýkora a otočil tak skóre zápasu.

Vyrovnání měl na hokejce Šimek, Machovský si připsal důležitý zákrok. Bílí Tygři se ale i nadále tlačili do útoku a odměnou jim byl v 59. minutě vyrovnávací gól z hole Řepíka. Utkání dospělo až do prodloužení a v nastaveném čase dokázali Liberečtí dostat kotouč až do branky, ale rozhodčí gól neuznal kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti. O vítězi tak musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V nich byl jediným úspěšným exekutorem hostující Johnson a vystřelil tak Plzni bonusový bod.

16. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Škoda Plzeň 4:5 po sam. nájezdech (1:1, 1:1, 2:2 - 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Birner (Krenželok, Vampola), 33. Lakatoš, 42. P. Jelínek (Kajínek, Krenželok), 59. Řepík (Vampola) - 12. D. Kubalík (Hossa, Lev), 34. J. Sýkora (Preisinger), 44. D. Kubalík (Indrák, Moravčík), 47. J. Sýkora (Lev, Kadlec), rozhodující sam. nájezd Johnson. Rozhodčí: Šír, Horák - Flegl, Polonyi. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. Diváci: 5452.
Liberec: Lašák - Šimek, Ševc, Vitásek, Derner, Kajínek, Výtisk, Ulrych - Řepík, Vampola, Birner - Bakoš, Bulíř, Radivojevič - Valský, P. Jelínek, Krenželok - Stránský, Lakatoš, J. Vlach. Trenéři: Pešán a V. Čermák.
Plzeň: Machovský - Jeřábek, Moravčík, Kadlec, D. Sklenička, Kubka, Pulpán - Indrák, Kracík, D. Kubalík - J. Sýkora, Bližňák, Johnson - Schleiss, Preisinger, Hossa - Hollweg, Lev, Poletín. Trenéři: Michal Straka a Čihák.

Reklama

Související témata:
  7 : 2 Kladno - Vsetín 7 : 2 dohráno
20240418T18 : 00:00+0200
Kladno vs. Vsetín
Kladno vs. Vsetín
Kladno
Vsetín