Hlavní obsah

Ligové milníky: Devatenáct sezón a 436 startů! Rekordman Vlček přitom stihl i cizinu

Dostat se do evropských pohárů, získat nějaký ten titul - a rychle do zahraničí. Ligová dlouhověkost se už na české fotbalové scéně moc nenosí. O to větší raritou je úctyhodná bilance Stanislava Vlčka. Právě jeho rekordu v počtu startů je věnován další díl historických milníků Synot ligy. Útočník stihl odehrát 436 utkání a ještě si odskočit do Ruska a do Belgie.

Rekordman VlčekVideo: synotliga.cz

 
Článek

Sešívaní mají rekordmana, který v Edenu dál působí jako vedoucí mužstva. Bývalý forvard Bohemians, Českých Budějovic, Olomouce či Slavie odehrál v české nejvyšší soutěži hned 19 sezón, v nichž si připsal 436 startů!

Věčně usměvavý Stanislav Vlček navíc stihl i cizinu. Zahrál si za ruské Dynamo Moskva a belgický Anderlecht. Nejlepší léta ho však zastihla ve Slavii. Tam také ukončil ve 36 letech aktivní kariéru a ujal se nové funkce.

„Pro každého sportovce je nejdůležitější zdraví. A mně se po celou dobu zranění vyhýbala. Proto jsem mohl dojít k takovému číslu. Je to pro mě takové zadostiučinění. Nejen počet zápasů, které jsem odehrál, ale i průběh celé mojí kariéry," pochvaluje si spokojený rekordman.

Slavii dostal do Ligy mistrů

Životní zápas sehrál Vlček na evropské scéně. V roce 2007 v památné odvetě s Ajaxem Amsterdam (2:1) vstřelil oba góly a posunul červenobílé do Ligy mistrů, čímž se stal pro slávistický a celý český fotbal nesmrtelným.

Najde se vůbec někdo, kdo by ho mohl překonat? Ze stále aktivních fotbalistů je na tom nejlépe fantóm Slovácka Libor Došek, který má na kontě 392 zápasů. Před sezónou ale vyhlásil, že zcela určitě bude jeho poslední...

Reklama

Související témata: