Hlavní obsah

Litvínov - Frölunda 2:1Litvínov zaskočil suveréna švédské ligy

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Kubát 1 : 0
42. Johnson 1 : 1
46. Hanzl 2 : 1
Záznam online reportáže

Litvínov

Hokejisté Litvínova porazili v úvodním duelu osmifinále play off Ligy mistrů Frölundu 2:1. Dlouho bezbrankový zápas načal gólově po jeho polovině obránce Karel Kubát, na začátku třetí třetiny vyrovnal v přesilovce Andreas Johnson. O výhře nad suverénem švédské nejvyšší soutěže rozhodl ve 46. minutě rovněž v početní výhodě útočník Robin Hanzl.

Foto: Libor Zavoral, ČTK

Litvínovský útočník Robin Hanzl (vpravo) se raduje z druhého gólu v síti Frölundy. Vlevo obránce Filip Pavlík.

Článek
Fotogalerie

Úvod utkání patřil hostům, ale vážnější šanci si nevypracovali. Naopak na hostujícího brankáře se po individuální akci řítil Hanzl, bekhendem však na Johanssona nevyzrál. Petráska v brankovišti Severočechů prověřil od modré čáry jedovatou střelou bek Tömmernes, ale ten našel puk mezi betony. A když se neprosadil ani z ostrého úhlu v závěru první třetiny Trávníček, šlo se do kabin za bezbrankového stavu.

Druhá část nabídla pouze jeden zajímavý moment, ale za to hned brankový. Jurčík nahodil puk z brankové čáry na Johanssona, puk se po několika záhadných odrazech dostal až k volnému Kubátovi, který s přehledem poslal puk do branky - 1:0 pro Severočechy.

V úvodu závěrečného dějství pálil od modré čáry opět aktivní Tömmernes, ale Petrásek výtečně zakročil. V 42. minutě se už ale hostující Indians dočkali vyrovnání a postaral se o to po výtečné Laschově přihrávce Johnson. S odpovědí však Litvínov příliš dlouho neotálel. V 46. minutě se krásně do horního růžku trefil Hanzl.

A když ze závěrečného tlaku trefil Figren pouze brankovou konstrukci, připsali si domácí těsné vítězství 2:1 a tím i postupovou naději do odvety, která se odehraje na severu Evropy za týden.

Hokejová Liga mistrů - 1. zápas osmifinále play off:
HC Verva Litvínov - Frölunda Indians 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 33. Kubát (Jurčík), 46. R. Hanzl (Trávníček) - 42. Johnson (Lasch). Rozhodčí: Fonselius (Fin.), Smetana (Rak.) - Frodl, Ondráček (oba ČR). Vyloučení: 3:1. Využití: 1:1. Diváci: 1125.
Litvínov: Petrásek - Chaloupka, Kubát, F. Pavlík, Z. Sklenička, Frolo, Gula, K. Černý - Smolka, Hübl, Lukeš - Válek, R. Hanzl, Trávníček - Martynek, Piroš, T. Pavelka - Jurčík, Gerhát, Baránek. Trenéři: Rulík, Weissmann a Šlégr.
Frölunda: Johansson - Bengtsson, Tömmernes, Larson, Bohm, Gunnarsson, Persson - Lundqvist, Carlsson, Lasch - Sundström, Karlsson, Johnson - Stalberg, Lasu, Rosseli Olsen - Ehn, Figren, Widerström - Lehkonen. Trenér: Rönnberg.

Reklama

Související témata: