Hlavní obsah

Ronaldo je nechtěné dítě, přiznává matka slavného Portugalce. CR7 měla s opilcem

Přiznání, které bere dech. „Cristiano je nechtěné dítě,“ přiznává Maria Dolores dos Santos Aveiro, matka nejslavnějšího fotbalisty planety Cristiana Ronalda. Tedy jednoho ze dvou nejslavnějších, protože jen Bůh je schopen rozsoudit, zda je větším on, nebo jeho argentinský konkurent a rival Lionel Messi. Ostatně Bůh to byl, kdo usoudil, že by Ronaldo měl běhat po tomto světě. „Chtěla jsem jít na potrat, ale Bůh tomu nechtěl,“ zpovídá se matka portugalské fotbalové megahvězdy v dokumentárním filmu „Ronaldo“, který bude mít 9. listopadu premiéru v Londýně.

Cristiano Ronaldo

 
Článek

Mohlo by jít o supertrhák. Film, který bude plnit sály kin k prasknutí nejen na Iberijském poloostrově, ale po celém světě. Alespoň ti, co ho v předpremiérách shlédli, jsou o tom přesvědčeni. Není to jen dokument básnící o fotbalové velikosti Ronalda, ale doslova thriller přinášející některé až surrealistické scény a zpovědi.

Přiznání Ronaldovy matky je jednou z nich. „Je nechtěným dítětem, které mi dává tolik radosti," vykládá do kamery.

Není to však jediné drsné nahlédnutí do života a dětství hvězdy Bílého baletu. I na přiznání, že Ronaldův otec byl alkoholikem, dojde. Na to, jak pětiletý Ronaldo utěšuje svou ovdovělou matku beroucí si sedativa, rovněž.

„Děti sice nikdy netýral, ale stali jsme se jeho obětí," líčí životní martyrium paní Maria Dolores dos Santos Aveiro a i Cristianův bratr Hugo se ke zpovědi přidává.

„Lidé si vykládají o tom, že máme peníze a auta, ale už neví, jak jsme trpěli," promlouvá z filmového plátna sám Ronaldo.

Musel od matky odejít už ve dvanácti

„Cítila jsem se nesmírně opuštěná, když Cristiano odešel ve dvanácti z Madeiry do Lisabonu, aby hrál za Sporting," nechává nahlédnout do svého nitra jeho matka, aby dokreslila, proč celá rodina na sobě tolik lpí a proč Ronaldo tolik miluje svého malého syna.

Pochopitelně že i na Ronaldův fotbalový vzestup dojde. Na jeho triumfy a Zlaté míče rovněž. Na to, kdo je nejlepším fotbalistou světa. I tahle otázka v jedné scéně padne.

„Já," vyprskne Ronaldo sedící mezi přáteli. „Až do ledna," přidává okamžitě, aby tím dokreslil svou posedlost Zlatým míčem a sbíráním nejcennějších individuálních trofejí, které může fotbalista získat.

I krátký trailer, který Ronaldo sdílel na sociálních sítích, naznačuje, že jde o výjimečný dokument. Však nese rukopis tvůrců strhující příběhu o pilotovi formule 1 Ayrtonu Sennovi.

„Až z tohoto filmu fanoušci zjistí, jaký opravdu jsem. Nejde o fikci, nejde o přikrášlené vyprávění, je to můj život se vším všudy," ujisťuje Ronaldo, který se nechal natáčet i ve sprchovém koutě a jehož kameramani natáčeli po dlouhých čtrnáct měsíců na hřišti i v soukromí.

Londýn bude 9. listopadu prvním městem, kde se dokument uváděný do kin pod sloganem „Znáte jméno. Znáte příběh. Ale neznáte toho člověka," bude promítat.

A Ronaldo nebude při premiéře chybět.

Reklama