Hlavní obsah

Groningen - Liberec 0:1Koubek v Groningenu čaroval a Liberec je venku dál stoprocentní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
81. Padt (vlastní) 0 : 1
Záznam online reportáže

Groningen

Liberecká série výher na hřištích soupeřů trvá! Severočeši ve čtvrtek večer v pokračování skupiny F Evropské ligy vyhráli díky vlastnímu gólu Padta v Groningenu a dál živí naději na postup do jarní fáze soutěže. Svěřenci trenéra Trpišovského přitom ze čtyř zápasů venku v pohárové Evropě neztratili ani bod.

Foto: Vincent Jannink, ČTK/AP

Liberecký gólman Tomáš Koubek při zákroku v utkání s Groningenem.

Článek
Fotogalerie

Liberečtí začali nebojácně, drželi míč a kombinovali, jenže v blízkosti pokutového území domácích jim chyběla přesnost, tudíž o skutečném ohrožení brankáře Padta nemohlo být řeči.

Domácí naopak z trpělivé defenzivy vyráželi do velmi nebezpečných brejků, s nimiž měli hostující zadáci mnoho starostí. Nicméně rána Burneta zpoza velkého vápna po třinácti minutách mířila těsně mimo, když pak připravil Rusnák skvělou palebnou pozici pro Hoesena, balón se opět mezi tyče nevešel.

Ofenzivu Severočechů se snažil pozdvihnout aktivní Šural, který si často bral míč a snažil se individuálně proniknout přes zformovaný šik obránců nizozemského týmu. Jenže s výjimkou jedné nepřesné střely jeho pokusy končily nezdarem. V nejnadějnějších pozicích Severočechů před poločasem pak Bakoše skvěle vychytal Padt a Pavelka mířil z dvaceti metrů těsně vedle.

A pár desítek vteřin, než sudí zavelel k odchodu do šatny, hostující tým podržel skvostným zákrokem Koubek, jenž obdivuhodně zneškodnil ránu Linssena.

Po obrátce musel liberecký gólman čarovat, když opět Linssen hlavičkoval dvakrát pod břevno, ale Koubek míč vždy vyškrábl. Jakoby tím alespoň na chvíli utlumil ofenzivní snahu Groningenu, protože hosté pak převzali iniciativu a přitlačili domácí borce k jejich velkému vápnu. Jenže po Šuralově akci Shala pálil do náruče gólmana Padta, a když Pavelka připravil šanci pro Bakoše, stačil ránu libereckého útočníka zablokovat na roh Reijnen.

Z pokračujícího tlaku pak Severočeši vytěžili rohový kop, po němž Sýkora našel hlavu Folprechta mířícího do tyče a od gólmana se míč odrazil do sítě - 0:1.

V bláznivém závěru pak znovu čaroval Koubek, když bravurně vyrazil ránu Linssena. Severočeši tak po Šmoně, Splitu a Marseille vyhráli i při čtvrtém představení na půdě soupeře.

Evropská fotbalová liga - skupina F, 4. kolo:
FC Groningen - Slovan Liberec 0:1 (0:0)
Branka: 81. vlastní Padt. Rozhodčí: Borski - Rostkowski, Boniek (všichni Pol.). ŽK: Hoesen, Bacuna - Šural. Diváci: 21 350.
Groningen: Padt - Kappelhof, Reijnen, K. Larsen, Burnet - Maduro (73. Drost), Tibbling (83. Hateboer) - Antonia, Rusnák, Linssen - Hoesen (67. Bacuna). Trenér: Van de Looi.
Liberec: Koubek - Coufal, Švejdík, Pokorný, Bartošák (60. Sýkora) - Pavelka, Folprecht - Jefremov (90: Kerbr), Shala, Šural - Bakoš (73. Rabušic). Trenér: Trpišovský

Reklama

Související témata: