Hlavní obsah

Sparta - Schalke 1:1Letenští i podruhé s favoritem remizovali, a tak sepisují postupové scénáře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
6. Lafata 1 : 0
20. Geis (penalta) 1 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Naděje na postup reálně žije. Fotbalisté pražské Sparty i podruhé s favorizovaným Schalke 04 remizovali, tentokrát na domácí půdě 1:1. Ve skupině K v Evropské lize si tak po čtyřech odehraných kolech mohou pohrávat se smělou myšlenkou. Pokud v příštím utkání doma porazí Asteras a APOEL zároveň nezvítězí na Schalke, zajistí si Sparta postup do jarní části. Úvodní gól vstřelil kapitán Lafata, hosté vyrovnali ze sporné penalty.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Costa ve vzdušném souboji během utkání Evropské ligy se Schalke.

Článek
Fotogalerie

Letenským se uzdravili dva marodi, s jejichž startem v základní sestavě se moc nepočítalo. Kapitánské pásky se znovu chopil kanonýr Lafata a do stoperské dvojice se vrátil Brabec.

Lepší začátek si Sparta přát nemohla. Kapitánovo kouzlo znovu zafungovalo. Hned v 5. minutě měl Lafata velkou šanci na malém vápně, obránci mu však ještě stačili v poslední chvíli míč ukopnout na roh. Po jeho rozehrání už ovšem Schalke nespasilo nic. Mareček přesně odcentroval a Lafata hlavou otevřel skóre. Gólman Fährmann si sice na míč sáhl, balón ale doputoval do sítě.

Německý tým hrál otevřený fotbal, což Pražanům vyhovovalo. Rychle tak mohli přidat další gól, kdyby zbytečně kličkující Fatai nezazdil brejk do zcela otevřené obrany soupeře. A jelikož Fataiův gól pro ofsajd neplatil, Schalke až příliš rychle dostalo šanci vyrovnat. Goretzka mířící ven z vápna škobrtl na čáře o Costu, nafilmoval penaltu a Geis ji proměnil.

Sparta tak po úvodním duelu v Řecku již podruhé ve skupině cítila křivdu. Schalke ožilo a Bičík musel vytasit efektní zákrok proti Goretzkově bombě pod břevno.

Otevřená partie pokračovala i po přestávce. Střelou na stojnou nohu gólmana málem zaskočil Dočkal, na druhé straně trefil Goretzka břevno. V 63. minutě Mareček branku jen těsně minul. Nepříjemné pro Spartu je, že se jí pro příští zápas vyfaulovali Jiráček a Matějovský.

V nastavení mohl rozhodnout mladý Juliš, ale s remízou už nepohnul.

Evropská liga - 4. kolo skupiny K:
Sparta Praha - Schalke 04 1:1 (1:0)
Branky: 6. Lafata - 20. Geis z pen. Rozhodčí: Gómez - Rodriguez, Sobrino (všichni Šp.). ŽK: Jiráček, Matějovský, Dočkal, Lafata - Höjbjerg, Geis. Diváci: 17 352.
Sparta: Bičík - Mareček, J. Brabec, Costa, Hybš - Jiráček, Matějovský - Fatai (88. Konaté), Dočkal, L. Krejčí - Lafata (90. Juliš). Trenér Ščasný.
Schalke: Fährmann - Caicara, Neustädter, Ayhan, Aogo - Sané (82. Meyer), Goretzka (87. Kolašinac), Höjbjerg, Geis - Huntelaar (77, Di Santo), Choupo-Moting. Trenér Breitenreiter.

Reklama

Související témata: