Hlavní obsah

Zlín - Slovácko 2:1Zlín zvládl derby a po dvou měsících slaví výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
33. Poznar 1 : 0
63. Došek 1 : 1
82. Vukadinovič 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zlína po dvou měsících v první lize vyhráli, když doma v rámci 13. kola porazili v derby Slovácko 2:1. Nováček vedl po gólu Poznara, ovšem hosté po změně stran srovnali zásluhou kanonýra Doška. Osm minut před koncem však duel rozhodl Vukadinovič a zajistil Zlínu ukončení série šesti zápasů bez vítězství.

Foto: Josef Omelka, ČTK

Tomáš Poznar, střelec prvního gólu Zlína proti Slovácku.

Článek

Derby sledoval vyprodaný stadión pro téměř šest tisíc diváků. Oba týmy ale začaly opatrně. Došek sice v 9. minutě uklidil míč do sítě, ale šlo o ofsajd. Vážnější příležitost musel řešit Heča, který vychytal Koreše. Vzápětí se po centru Pazdery dostal k zakončení Železník, ale jeho pokus zamířil do míst, kde stál připravený brankář Slovácka.

Hosté mohli zahrozit z přímého kopu, ale Valentův pokus postrádal přesnost. A tak se ke slovu znovu dostali Zlínští. Ve 33. minutě vysunul Holík do brejku Poznara, který obstřelil vyběhnutého Heču a poslal domácí do vedení. Střelec úvodního gólu mohl později zvýšit stav zápasu, ale zakončení hlavou zlikvidoval Heča.

Ve druhém poločase domácí pokračovali v aktivní hře a dostali soupeře pod tlak. Holíkovi se přesně přihrát v šestnáctce nepovedlo, Železníkův centr zblokoval Košút. Po rohovém kopu se k zakončení dostal Živulič, ale do branky nedokázal zamířit. Naopak udeřit se povedlo Slovácku. V 63. minutě přesně odcentroval Diviš z pravé strany na hlavu Doška, který zamířil přesně k tyči.

Na Doškův gól reagoval Železník, když přízemní střelou vyzkoušel pozornost Heči, který nadvakrát míč dostal pod kontrolu. Šance se s přibývajícím časem střídaly na obou stranách. Valenta po sklepnutí Doška okamžitě zakončoval a blýsknout se instinktivním zákrokem musel Holý. Gólová akce přišla v 82. minutě, kdy Zlínští opět udeřili po rychlém brejku, který v gól po pasu od Poznara proměnil Vukadinovič. Slovácko se sice tlačilo vpřed, ale na vyrovnání už nedosáhlo.

13. kolo první fotbalové ligy:
Fastav Zlín - 1. FC Slovácko 2:1 (1:0)
Branky: 33. Poznar, 82. V. Vukadinovič - 63. Došek. Rozhodčí: Příhoda - Blažej, Vysloužil. ŽK: Janíček, Vukadinovič - Košút. Diváci: 5800.
Zlín: Holý - Pazdera, Jugas, Hájek, Matějov - Holík (69. V. Vukadinovič), Janíček (79. Motal), Živulič, Koreš (84. Malý) - Železník, Poznar. Trenér: Páník.
Slovácko: Heča - Kuncl, Hofmann, Košút, Břečka (84. Koné) - Šumulikoski (87. Sadílek) - Diviš, Valenta, Havlík, Civič (78. Kovář) - Došek. Trenér: Habanec.

Reklama

Související témata: