Hlavní obsah

Manchester Utd. - West Bromwich 2:0United drží domácí neporazitelnost

Fotbalisté Manchesteru United vyhráli ve 12. kole anglické Premier League proti West Bromwichi 2:0 a udrželi v probíhající sezóně domácí neporazitelnost.

Foto: Sport.cz s použitím Reuters

Ilustrační fotografie.

Článek

Domácí od začátku utkání jednoznačně dominovali a potvrzovali roli favorita. Po čtvrt hodině se do šance dostal Mata, ale nezakončil přesně. United praktikovali kombinační hru, ale k ohrožení soupeřovy branky se dostali jen sporadicky. Na konci poločasu přišlo několik slibných příležitostí. Ve 41. minutě nebezpečně střílel útočník Lingard. O několik minut později se na hranici pokutového území uvolnil Francouz Martial, ale trefil pouze náruč Myhilla.

Po změně stran se už svěřenci kouče van Gaala dočkali. V 52. minutě se k odraženému míči dostal Lingard a přesnou střelou otevřel skóre. Byl to jeho první gól v dresu United. Rudí ďáblové nadále drželi územní převahu a vytvářeli si další střelecké možnosti. Ojediněla šance West Bromwiche přišla v 74. minutě. Střídající Saido Berahino, ale jeho pokus skončil vysoko nad břevnem. Na úplném konci vyfasoval hostující McAuley za faul ve vápně červenou kartu a Mata z nařízené penalty završil na konečných 2:0. Manchester United tak po dvou remízách zabral a v posledních čtyřech zápase neinkasoval.

Anglická Premier League, 12. kolo:
Manchester United - West Bromwich 2:0 (52. Lingard, 90.+1 Mata z pen.)

Reklama

Související témata: